Στην Αθήνα ο Γούντι Αλεν για να παρουσιάσει τη νέα, 50η ταινία του “Γυρίσματα της Τύχης”

4 Σεπτεμβρίου 2023

Θα την παρουσιάσει στο Ζάππειο Μέγαρο στις 8 Σεπτεμβρίου 2023

Η Spentzos Film σε συνεργασία με το 29ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας παρουσιάζουν την ταινία “Γυρίσματα της τύχης” (Coup de Chance), παρουσία του Γούντι Αλεν. Λίγες μέρες μετά την παγκόσμια πρεμιέρα της 50ής ταινίας του στο Φεστιβάλ Βενετίας, ο Γούντι Αλεν, ένας από τους σημαντικότερους Αμερικανούς σκηνοθέτες, θα βρίσκεται στη χώρα μας για να την παρουσιάσει στο ελληνικό κοινό, στις 8 Σεπτεμβρίου στην Αίγλη Ζαππείου.

Την προβολή θα προλογίσει ο ίδιος ο δημιουργός, Γούντι Άλεν, ενώ η ταινία θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους στις 27 Σεπτεμβρίου από τη Spentzos Film.

 

 

Η υπόθεση

Τα ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ μιλάνε για τον σημαντικό ρόλο που παίζουν οι ευκαιρίες, αλλά και η τύχη στη ζωή μας.

Η Φανί (Λου ντε Λάαζ) και ο Ζαν (Μελβίλ Πουπό) μοιάζουν με το ιδανικό παντρεμένο ζευγάρι – είναι και οι δύο επαγγελματικά καταξιωμένοι, ζουν σε ένα πανέμορφο διαμέρισμα σε μια προνομιούχα γειτονιά του Παρισιού και δείχνουν να είναι τόσο ερωτευμένοι όσο ήταν όταν πρωτογνωρίστηκαν.

Αλλά όταν η Φανί συναντά τελείως τυχαία στο δρόμο τον Αλέν (Νιλς Σνάιντερ), έναν πρώην συμμαθητή της από το γυμνάσιο, χάνει τη γη κάτω από τα πόδια της. Σύντομα θα αρχίσουν να βρίσκονται και να έρχονται όλο και πιο κοντά…

Η ταινία και ο σκηνοθέτης
Ο καταξιωμένος σκηνοθέτης δηλώνει: «Αυτή είναι η πεντηκοστή ταινία μου. Ήταν μεγάλο προνόμιο που την γύρισα στο Παρίσι και είναι μεγάλη τιμή να την παρουσιάσω στη Βενετία»

Αν και η φιλμογραφία του Γούντι Αλεν συνδέεται αναμφισβήτητα με τη Νέα Υόρκη, το Παρίσι είχε πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά του σκηνοθέτη. Αφού γύρισε – εν μέρει –την ταινία ΟΛΟΙ ΛΕΝΕ Σ’ ΑΓΑΠΩ στο Παρίσι το 1996 και έκανε τη γαλλική πρωτεύουσα από μόνη της χαρακτήρα στο ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ το 2010, επιστρέφει στην Πόλη του Φωτός, αυτήν τη φορά για μια ταινία εξ’ ολοκλήρου γυρισμένη στα γαλλικά.

«Δεν μιλάω πραγματικά γαλλικά και καταλαβαίνω ακόμη λιγότερα, αλλά καθώς τελείωσα το σενάριο, σκέφτηκα ότι θα ήταν μια εξαιρετική εμπειρία να το κάνω στα γαλλικά», λέει ο Αλεν. «Ήμουν πάντα ερωτευμένος με τον ευρωπαϊκό και τον γαλλικό κινηματογράφο πολύ έντονα, και όταν πρότεινα να το κάνω στα γαλλικά στους παραγωγούς μου, απάντησαν με ενθουσιασμό».

 

 

Author: newsroom

Share This Post On
468 ad
Share This