Σταυρός Κοντονής: «Το ΚΙΝΑΛ ανεβαίνει… χωρίς αρχηγό, ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει χωρίς σπονδυλική στήλη!»

15 Νοεμβρίου 2021

«Δεν ξέρω αν έχουμε μια συλλογική ανατροπή στον χώρο της κεντροαριστέρας, πάντως έχουμε σοβαρές μετατοπίσεις (σ.σ.: στο εκλογικό σώμα). Η κυβέρνηση έχει φθορά, το ΚΙΝΑΛ ανεβαίνει, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εισπράττει, αντίθετα πέφτει. Αυτά δε που καταγράφονται αυτή τη περίοδο για το ΚΙΝΑΛ, γίνονται σε μια περίοδο που δεν έχει αρχηγό. Αν έχει μια ηγεσία η οποία μπορεί να λειτουργήσει στη κοινή γνώμη θετικά, μπορεί αυτό να έχει μια συνέχεια και μια συνέχεια δημοσκοπική σημαίνει ότι θα αποτυπωθεί σε ένα μεγάλο βαθμό και στις εκλογές.»

Τα παραπάνω ανέφερε ο πρώην βουλευτής και Υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κ. Σταύρος Κοντονής μιλώντας σήμερα στο Radio North 98 κληθείς να σχολιάσει τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Δεν έχω να τους συμβουλέψω τίποτα (τους πρώην συντρόφους). Ότι τους φωτίσει ο θεός. Μα γιατί χάνουν ποσοστά; Αν ακολουθούσαν τη σωστή πολιτική νομίζετε ότι δεν θα κέρδιζαν; Αυτή η κατάσταση επικρατεί τα τελευταία 3 χρόνια, γιατί το κακό είχε ξεκινήσει από το τελευταίο διάστημα της διακυβέρνησης, και μέχρι σήμερα βλέπετε ένα κόμμα χωρίς σπονδυλική στήλη.»

Σε ό,τι αφορά στον νέο Ποινικό Κώδικα, μεταξύ άλλων σημείωσε:

«Ενώ είχαμε ένα νέο ποινικό κώδικα πριν δύο χρόνια, έχουμε μέχρι αυτή τη στιγμή 4 τροποποιήσεις. Αυτό είναι φοβερό, είναι απαράδεκτο και αποδεικνύει ότι ο κώδικας, ο οποίος ψηφίστηκε τον Ιούλιο του 2019, είχε φοβερές παραλείψεις, είχε λάθη,  βεβαίως όμως είχε και πάρα πολλά θετικά σημεία.  Αυτό που είχα πει στην Βουλή, ότι δεν πρέπει να ισχύσει αμέσως μετά την ψήφιση του αλλά να γίνουν πρώτα διορθώσεις, δεν έγινε με έναν σοβαρό τρόπο. Αποτέλεσμα του ήταν να έχουμε την πρώτη τροποποίηση, επί των ημερών του Σύριζα σε πράξη νομοθετικού περιεχομένου, να ακολουθήσουν σοβαρότατες και εκτεταμένες νομοθετικές παρεμβάσεις και ουσιαστικές αλλαγές και επί ΝΔ. Οι περισσότερες ήταν πετυχημένες. Υπήρξαν άλλες που είχαν στοιχεία διαπλοκής, όπως εκείνη για τα στελέχη των τραπεζών σε σχέση με τη διαχείριση των κόκκινων δανείων.»

Επανέλαβε δε τη σύμφωνη γνώμη του για τις νέες διατάξεις για τις βόμβες μολότοφ, την αυστηροποίηση ποινών για βιαστές ανηλίκων, αλλά και την ανάγκη ο ουσιαστικός σωφρονισμός να κερδίσει έδαφος στο σωφρονιστικό σύστημα.

 

Author: Radionorth2

Share This Post On
468 ad
Share This