Πού στοχεύει η κυβέρνηση ενόψει Ευρωεκλογών – Η θετική ατζέντα, το στοίχημα της καθημερινότητας και η συνέπεια λόγων και έργων

8 Μαΐου 2024

Ο εκλογικός πήχης για το επιτελείο του Κ. Μητσοτάκη παραµένει στα επίπεδα του αποτελέσµατος των ευρωεκλογών του 2019 στο 33% – Οι άξονες στους οποίους βασίζεται το Μέγαρο Μαξίμου

Μια στρατηγική προσέγγισης πολλών ειδικών κοινών φαίνεται να έχει θέσει προς υλοποίηση το Μέγαρο Μαξίµου ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου, µε τις κυβερνητικές δράσεις του τελευταίου διαστήµατος να δείχνουν προς την κατεύθυνση αυτή. Χαρακτηριστικό παράδειγµα οι αυξήσεις στο επίδοµα µητρότητας, που αφορά 59.000 γυναίκες, αλλά και το ειδικό µπόνους παραγωγικότητας που ανακοινώθηκε ότι θεσµοθετείται για τους δηµοσίους υπαλλήλους. Πρόκειται για χρηµατικό ποσό που θα µπορούν να λαµβάνουν υπάλληλοι αλλά και τµήµατα τα οποία επιτυγχάνουν συγκεκριµένους στόχους, ως επιβράβευση σε εκείνους τους δηµοσίους υπαλλήλους οι οποίοι όχι απλώς πετυχαίνουν, αλλά και συχνά ξεπερνούν τους στόχους που έχουν τεθεί.

Στην ίδια κατεύθυνση φαίνεται να κινείται και ο σχεδιασµός για την υλοποίηση 170 δράσεων για ανθρώπους µε αναπηρία. Η συγκεκριµένη πρωτοβουλία, που τελεί υπό την ευθύνη του υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου, αφορά δράσεις για τους συµπολίτες µας µε αναπηρία, ώστε η ποιότητα ζωής τους να ευθυγραµµιστεί µε εκείνη του γενικού πληθυσµού, κυρίως στους τοµείς της Εκπαίδευσης και της εργασίας. Την προηγούµενη εβδοµάδα ανακοινώθηκε και η τελική λίστα των συµµετεχόντων στη διαδικασία της επιστολικής ψήφου, µε πάνω από 50.000 απόδηµους Ελληνες να έχουν εγγραφεί.

Η κυβέρνηση προχώρησε και σε κινήσεις επαναπροσέγγισης της Εκκλησίας, µε τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να παρίσταται µαζί µε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυµο, σε δοµές της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στο ∆ήλεσι Βοιωτίας και στο Κέντρο Γεροντολογίας «Αγιος Πορφύριος». Εκεί ξεναγήθηκαν στους χώρους του και συζήτησαν µε τους 60 ηλικιωµένους που φιλοξενούνται στη δοµή, ανταλλάσσοντας ευχές για το Πάσχα.

Ο εκλογικός πήχης για το επιτελείο του Κ. Μητσοτάκη παραµένει στα επίπεδα του αποτελέσµατος των ευρωεκλογών του 2019 (33%). Για την επίτευξη αυτού του σκοπού η κυβέρνηση επενδύει στη θετική ατζέντα, προβάλλοντας όχι µόνο τις επιτυχίες της οικονοµίας, που αναγνωρίζονται διεθνώς, αλλά και τις πρωτοβουλίες της για την καθηµερινότητα του πολίτη, µε έµφαση στην ενίσχυση των εισοδηµάτων και στα µέτρα για την αντιµετώπιση της ακρίβειας, και την εξασφάλιση 35 δισ. ευρώ από τα κοινοτικά προγράµµατα για την υλοποίηση αναγκαίων έργων, µε σκοπό την ανάπτυξη.

Παράλληλα, θα επιδιώξει να ενισχύσει τη σχέση εµπιστοσύνης µε τους πολίτες, βασισµένη στο αφήγηµα της συνέπειας λόγων και έργων. ∆εν είναι τυχαίο ότι παράλληλα µε άλλες πρωτοβουλίες από την προηγούµενη εβδοµάδα ανακοινώθηκε η λειτουργία της νέας έκδοσης του eKatanalotis. Συγκρίνοντας εκεί τιµές µεταξύ των σουπερµάρκετ, ο καταναλωτής έχει τη δυνατότητα να επιλέγει το φθηνότερο «καλάθι» µεταξύ 3.000 διαφορετικών κωδικών.

*Δημοσιεύτηκε στο ένθετο Secret των Παραπολιτικών στις 03/05/2024

Author: newsroom

Share This Post On
468 ad
Share This