Ιωάννης Μπούγας (ΝΔ): «Αν δεν είχε συμβεί το έμφραγμα της Αττικής Οδού δεν θα μιλούσαμε για υπερτιμημένη διαχείριση»

26 Ιανουαρίου 2022

«Η Αττική Οδός ζήτησε τη συνδρομή της Πολιτείας όταν σήκωσε ψηλά τα χέρια! Αν δεν υπήρχε το “έμφραγμα” εκεί, δεν θα μιλούσαμε τώρα για υπερτιμημένη διαχειριση.»

Αυτό ανέφερε ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. κ. Ιωάννης Μπούγας, μιλώντας σήμερα στο Radio North 98 κληθείς να σχολιάσει την κριτική, ότι τα ίδια τα κυβερνητικά και αυτοδιοικητικά στελέχη (Υπουργοί και περιφερειάρχης) είχαν τοποθετήσει ψηλά τον πήχη και είχαν καλλιεργήσει αίσθημα ασφάλειας και χαλαρότητας των πολιτών, μιλώντας για απόλυτη ετοιμότητα του μηχανισμού πριν την κακοκαιρία, αποκλείοντας μάλιστα το ενδεχόμενο να κλείσουν κεντρικοί άξονες.

Σημειώνοντας μεταξύ άλλων, πως παρά τα προβλήματα που υπήρξαν και σε άλλα σημεία, η εικόνα ήταν ενός πλήθους χιλιάδων ανθρώπων που είχαν αναπτυχθεί από Κράτος και Περιφέρεια και έδωσαν τη μάχη με τα προβλήματα, ο κ. Μπούγας τόνισε: «Πρέπει να δούμε το περιβάλλον στο οποίο κλήθηκε να ενεργήσει η κυβέρνηση και γενικότερα ο κρατικός μηχανισμός. Ήταν ένα έντονο φαινόμενο, το οποίο πραγματικά δοκίμασε τις περιοχές τις Αττικής, της Βοιωτίας και γενικότερα της Στερεάς Ελλάδας. Τέτοια φαινόμενα, τόσο έντονα, συμβαίνουν,  και μάλιστα συμβαίνουν και σε άλλες χώρες. Πρόσφατα συνέβησαν και στην Κεντρική Ευρώπη, ακόμα και στις Ηνωμένες Πολιτείες δοκιμάζουν τον κρατικό μηχανισμό και μάλιστα σε χώρες, που τα ζουν πιο συχνά και είναι κατά τεκμήριο πιο προετοιμασμένες από την χώρα μας στην αντιμετώπιση των εκτάκτων και έντονων φαινομένων, όπως είναι οι χιονοθύελλες.»

Επικεντρώνοντας στο θέμα της Αττικής Οδού συμπλήρωσε: «Πριν από περίπου δύο χρόνια η κυβέρνηση της ΝΔ θέσπισε νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο προβλέπει και κυρώσεις εάν δεν ανταποκριθεί ο παραχωρησιούχος σ΄αυτή του την ευθύνη. Σ΄αυτή την ευθύνη δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί και όταν η διοίκηση (σ.σ. της Αττικής Οδού) διαπίστωσε ότι δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει μια κατάσταση, που με δική της υπαιτιότητα προκλήθηκε και σήκωσε τα χέρια ψηλά, τότε ζήτησε τη συνδρομή της πολιτείας. Επενέβη ο στρατός και οι δυνάμεις που συγκροτούν το οργανωμένο κράτος και έδωσαν λύση στο θέμα της Αττικής Οδού που προέκυψε. Αν δεν είχε συμβεί αυτό το έμφραγμα στην Αττική Οδό πιθανότητα δεν θα μιλούσαμε και για υπερτιμημένη διαχείριση.»

 

Author: Radionorth2

Share This Post On
468 ad
Share This