Θεσσαλονίκη: Συμμορίες “ανοίγουν” ανενόχλητες καταστήματα ακόμα και σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους στον καιρό της πανδημίας!

25 Φεβρουαρίου 2021

Μια νέα πτυχή της έξαρσης της εγκληματικότητας, λόγω των ελλείψεων της ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη και της επιβάρυνσης των αστυνομικών με τον έλεγχο της τήρησης των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, αναδείχθηκε σήμερα στο Radio North 98, καθώς καταγράφεται πλέον το φαινόμενο, πολυπρόσωπων συμμοριών που “χτυπάνε” καταστήματα ακόμα και σε κεντρικούς δρόμους, με άνεση χρόνου για κόψουν ρολά ασφαλείας… με τροχό!

«Έχει αλλάξει η πελατεία μας γιατί άλλαξε και ο στόχος των διαρρηκτών», ανέφερε ο κ. Περικλής Ξέστερνος, έμπορος και εγκαταστάτης ρολών και συστημάτων ασφαλείας. «Πριν την πανδημία είχαμε πελάτες κυρίως οικιακούς, μας καλούσαν δηλαδή να βάζουμε ειδικά ρολά ασφαλείας σε σπίτια. Τώρα που ο κόσμος είναι πιο πολύ στο σπίτι λόγω των περιορισμών, οι διαρρήκτες έχουν στραφεί στα καταστήματα και μας καλούν κυρίως για ρολά σε μαγαζιά, συχνά μετά από διαρρήξεις. Και έχω δει στα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας, ακόμα και περιπτώσεις με συμμορίες 12 ατόμων, ή πέντε ατόμων, να κόβουν ρολά με τροχό και να μπαίνουν σε καταστήματα με την ησυχία τους ακόμα και σε κεντρικούς δρόμους, στην Εθνικής Αντιστάσεως στην Καλαμαριά, ή στην Τσιμισκή στο κέντρο, πράγματα πρωτοφανή.»

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Τυχαίνει να πάω καμιά φορά και πρώτος πριν από την αστυνομία, έχω πλήρη επίγνωση της κατάστασης και τα βλέπω και από την κάμερα πιο πολύ γιατί πρέπει να εκπαιδευτούμε κι εμείς στο πώς πρέπει  να πράξουμε αντίστοιχα, ώστε να αναγκάσουμε τους διαρρήκτες σε επιμήκυνση του χρόνου παραβίασης. Έχουμε διαπιστώσει πως ο κρίσιμος χρόνος ολοκλήρωσης μιας διάρρηξης πριν φτάσει η αστυνομία, είναι συνήθως το  πεντάλεπτο. Αν υποχρεώσουμε τον διαρρήκτη να ξεπεράσει τα 5 λεπτά, νικάμε… Αυτό που καθυστερεί τον διαρρήκτη είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων. Είναι η μηχανική ασφάλεια σε συνδυασμό με τον συναγερμό, που ενημερώνει τον ιδιοκτήτη, ενημερώνει την αστυνομία. Όλα αυτά δημιουργούν τον χρόνο, που μας προστατεύει έναντι του κλέφτη.»

 

Author: Radionorth2

Share This Post On
468 ad
Share This