Ευρωεκλογές 2024: Και ο Φαήλος Κρανιδιώτης υπό σκέψη για το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας

6 Μαρτίου 2024

ο Μέγαρο Μαξίμου θα επιδιώξει να εντάξει στη μάχη των ευρωεκλογών και πρόσωπα που απευθύνονται στο δεξιό ακροατήριο

Με τις τελικές ανακοινώσεις για τα 42 πρόσωπα που θα στελεχώσουν το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας να αναμένονται τον Απρίλιο, Μαξίμου και Πειραιώς βρίσκονται σε εγρήγορση ενόψει των επερχόμενων ευρωεκλογών και της κατάρτισης της «γαλάζιας» ευρωλίστας.

Διαβάστε ακόμα: Ευρωεκλογές 2024: Οι 14 πρώτοι υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας – Στόχος της Πειραιώς να εκλέξουν τουλάχιστον 8 ευρωβουλευτές

Νέα Δημοκρατία: Τα πρόσωπα στο ευρωψηφοδέλτιο
Οι τελευταίες διαρροές για τους υποψήφιους ευρωβουλευτές της ΝΔ σηματοδότησαν τη διεύρυνση της Νέας Δημοκρατίας στον χώρο του πολιτικού Κέντρου με τις επιλογές των Εύης Χριστοφιλοπούλου, Σωτήρη Σέρμπου και Πύρρου Δήμα, ωστόσο το Μέγαρο Μαξίμου θα επιδιώξει να εντάξει στη μάχη των ευρωεκλογών και πρόσωπα που απευθύνονται στο δεξιό ακροατήριο, με στόχο τη συγκράτηση πιθανών διαρροών από το περισσότερο συντηρητικό εκλογικό κοινό.

Υπό σκέψη ο Φαήλο Κρανιδιώτης
Σε αυτό το πλαίσιο, πληροφορίες αναφέρουν ότι το Μαξίμου βολιδοσκοπεί την υποψηφιότητα του δικηγόρου Φαήλου Κρανιδιώτη, ο οποίος πλέον στηρίζει ανοιχτά τη Νέα Δημοκρατία και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το σκεπτικό γύρω από τη φημολογούμενη υποψηφιότητά του απηχεί την αντίληψη ότι θα μπορούσε να συσπειρώσει ψηφοφόρους της δεξιάς πτέρυγας, οι οποίοι εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για την ψήφιση του νόμου για την ισότητα στον γάμο.

Να σημειωθεί ότι ο Φαήλος Κρανιδιώτης ήταν τρεις φορές υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ωστόσο το 2016 διεγράφη από το κόμμα με απόφαση του Κ. Μητσοτάκη λόγω των θέσεών του για το ζήτημα της ονομασίας της Βόρειας Μακεδονίας. Τον Μάιο του 2023 ήταν υποψήφιος με το κόμμα Εθνική Δημιουργία, αλλά στις εκλογές του Ιουνίου 2023 τάχθηκε υπέρ της Νέας Δημοκρατίας.

Author: newsroom

Share This Post On
468 ad
Share This