Ελ. Αυλωνίτου: Ακόμα περιμένω να ακούσω αυτοκριτική υπουργών του Τσίπρα!

8 Οκτωβρίου 2019

Στην αυτοκριτική στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, στην ανάληψη ευθύνης για την ήττα, αλλά και στα λάθη που έγιναν από την προηγούμενη κυβέρνηση στο επικοινωνιακό κομμάτι αναφέρθηκε η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ελένη Αυλωνίτου, μιλώντας στο Radio North 98.

«Είμαι πολύ δυσαρεστημένη γιατί πραγματικά δεν έχουμε ακόμη ανοίξει τη συζήτηση για τα αίτια της ήττας. Όλοι κατ αρχήν έχουμε μια ευθύνη και αυτή πρέπει να επιμεριστεί, αλλά εγώ ήμουν βουλευτής. Αυτοί που έχουν ευθύνη για κάποια πράγματα, δεν έχουν πει κάτι, ακόμα περιμένω να ακούσω την αυτοκριτική τους» τόνισε η κ. Αυλωνίτου.

Η κ. Αυλωνίτου υποστήριξε ότι οι υπουργοί δεν άκουγαν, ούτε καν τους βουλευτές. «Να σας πω ότι πολλές φορές δεν υπήρχε δίοδος, άνοιγμα μεταξύ των βουλευτών και των υπουργών, που θα έπρεπε να υπάρχει ανοιχτή επικοινωνία; Κάποιοι το έπαιξαν πιο… πώς να το πω; Τέλος πάντων δεν θέλω να αναφερθώ.  Δεν ξέρω αν το πρόγραμμά τους ήταν τόσο βαρύ αλλά δεν υπήρχε δυνατότητα  να τους δεις».

Παράλληλα ζήτησε την ανάληψη ευθύνης από όσους υπουργούς θεωρούν ότι έχουν και οι ίδιοι μερίδιο στην ήττα, που υπέστη ο ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές.

«Περιμένω ακόμη να ακούσω κάποιους υπουργούς να μας πούνε τα δικά τους. Στο τομέα που ανέλαβαν τι έκαναν, τι δεν πήγε καλά και πώς ευθύνονται, αν ευθύνονται. Οι πολίτες ήταν πάρα πολύ δυσαρεστημένοι με πρόσωπα που πλαισίωναν τον κ. Τσίπρα,  με τους συμβούλους του, και ο κόσμος είχε θέμα μ΄αυτούς.»

Τα χαρακτηριστικά του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αριστερά, αλλά όταν υλοποιείς ένα μνημόνιο, το μνημόνιο δεν είναι αριστερό, είναι νεοφιλελεύθερο. Για να ορίσουμε τι είναι αριστερά σ ένα σύστημα καπιταλιστικό, για μένα, όταν είσαι κυβέρνηση: μέσα σ ένα τέτοιο σύστημα, η αριστερά διακρίνεται από την προσπάθεια που κάνει να μειώσει την ανισότητα.»

Author: newsroom

Share This Post On
468 ad
Share This