Δημήτρης Κούβελας (ΝΔ): «Υποκρισία ΣΥΡΙΖΑ που είχε μειώσει ποινές για σεξουαλικά εγκλήματα – Δεν είναι ανοιχτές οι πόρτες όλων των υπουργείων»

24 Ιανουαρίου 2022

«Όχι, δεν είναι το ίδιο ανοιχτές οι πόρτες όλων των υπουργείων. Αλλού δεν υπάρχει καθόλου δυσκολία, αλλού υπάρχει ένας βαθμός δυσκολίας και αλλού μεγαλύτερη δυσκολία στο να βρεθεί κατάλληλη στιγμή για να συνεννοηθούμε σε υψηλό επίπεδο με τους υπουργούς.»

Αυτό απάντησε σε σχετική ερώτηση ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ κ. Δημήτρης Κούβελας, μιλώντας σήμερα στο Radio North 98, και μάλιστα πρόσθεσε: «Ακόμη πιο δύσκολο είναι καμιά φορά με άλλους παράγοντες κυβερνητικούς, όπως είναι οι Γενικοί Γραμματείς ή άλλα στελέχη υπουργείων και αν θα φτάσουμε στη δημόσια διοίκηση εκεί κατά περίπτωση βρίσκεις εξαιρετικά στελέχη ή δυσκολεύεσαι να βρεις συνομιλητή.»

Όσον αφορά την ύπαρξη πιθανών “κρουσμάτων” εφησυχασμού στο κυβερνητικό στρατόπεδο, ο κ. Κούβελας ανέφερε: «Δεν θα αποκλείσω το ενδεχόμενο, καθώς, όταν παίζεις χωρίς αντίπαλο, είναι ένα πρόβλημα και μπορεί να βρεθείς προ εκπλήξεων πολύ ευκολότερα από ότι στον  αθλητισμό. Όμως, ουαί και αλίμονο αν οποιοσδήποτε από εμάς που συμμετέχουμε σε αυτή την προσπάθεια, υπουργοί, βουλευτές της συμπολίτευσης και φυσικά ο ίδιος ο πρωθυπουργός, πιστεύαμε ότι έχουμε στο τσεπάκι την επόμενη και ενδεχομένως πολλές άλλες τετραετίες.»

Σχολιάζοντας την πολιτικοποίηση ποινικών υποθέσεων με ταξικό πρόσημο από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κούβελας σημείωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Βρήκαμε έναν ποινικό κώδικα ο οποίος είχε χαμηλώσει αισθητά τις ποινές για τα αδικήματα ιδιαίτερης απαξίας, όπως είναι τα σεξουαλικά εγκλήματα και τα εγκλήματα σεξουαλικής φύσης σε βάρος των παιδιών. Το αδίκημα της μαστροπείας είχε βγει από το τοπίο και η οποία σχετίζεται με το trafficking, το οποίο όλοι καμώνονται, οι δικαιωματιστές του ΣΥΡΙΖΑ, οι συλλογικότητες της Αριστεράς ότι είναι μια από τις μεγαλύτερες μάστιγες της κοινωνίας μας, σε βάρος της γυναίκας σήμερα. Έλεος! Είχε χαμηλώσει πάρα πολύ (τις ποινές). Σχεδόν δηλαδή δεν υπήρχε τιμωρία. Σήμερα πια, ο ομαδικός βιασμός επιφέρει υποχρεωτικά την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, μετά τις αλλαγές, που η κυβέρνηση της ΝΔ και το υπουργείο Δικαιοσύνης, πριν από μερικούς μήνες, έφεραν στον ποινικό κώδικα. Το αδίκημα του βιασμού ανηλίκου για πρώτη φορά εισάγεται με ξεχωριστή ποινή, αυτή της ισόβιας κάθειρξης, και πάλι στον ποινικό μας κώδικα αλλά και άλλα αδικήματα, εγκλήματα σε βάρος της γενετήσιας αξιοπρέπειες των οποίων οι ποινές αυξάνονται, η δυνατότητα του φυλακισμένου, του καταδικασμένου δράστη να απολυθεί με όρους, περιορίζεται σημαντικά. Γίνονται πολύ πιο αυστηρές οι προϋποθέσεις, άρα λοιπόν με απλά λόγια η πολιτεία χτίζει το πλαίσιο αφενός αποτροπής και από την άλλη δίνει τη δυνατότητα να ανοίξουν στόματα.»

Author: Radionorth2

Share This Post On
468 ad
Share This