Αποδίδει το «καλάθι του νοικοκυριού»

23 Δεκεμβρίου 2022

Κάτι παραπάνω από χαρούμενος φαίνεται ότι είναι ο Αδωνις Γεωργιάδης μετά τη δήλωση του Γιάννη Στουρνάρα σχετικά με το «καλάθι του νοικοκυριού». «Είναι ένα πείραμα το οποίο μέχρι στιγμής δείχνει να αποδίδει. Το παρακολουθώ, είμαστε σε επαφή με τον αρμόδιο υπουργό, τον κ. Γεωργιάδη, και μάλιστα πριν πάω κάθε φορά στη Φρανκφούρτη που έχουμε το Συμβούλιο Νομισματικής Πολιτικής τον ερωτώ πώς πάει το “καλάθι” αυτό και με ενημερώνει. Τώρα, είναι τύχη, είναι ικανότητα; Πάντως φαίνεται ότι αποδίδει. Και σήμερα ο πληθωρισμός τροφίμων στην Ελλάδα είναι χαμηλότερος από τον πληθωρισμό τροφίμων στην υπόλοιπη Ευρώπη. Φαντάζομαι οφείλεται έως ένα βαθμό και στο “καλάθι του νοικοκυριού”», δήλωσε σχετικά ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3. Η παραπάνω δήλωση ώθησε τον κ. Γεωργιάδη να εκδώσει χθες δελτίο Τύπου, παραθέτοντας τα λόγια του κ. Στουρνάρα και τονίζοντας ότι αποτελούν «ψήφο εμπιστοσύνης».

«Πράσινο φως» σε νέα επένδυση της Sunlight

Τη νέα επένδυση της Sunlight (συμφερόντων Π. Γερμανού) ενέταξε χθες στο καθεστώς των στρατηγικών επενδύσεων η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων (ΔΕΣΕ). Πρόκειται για επένδυση ύψους 102,5 εκατ. ευρώ, που αφορά την αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας του εργοστασίου της εταιρείας στο Νέο Ολβιο Ξάνθης, στην αυτοματοποίηση των γραμμών συναρμολόγησης μπαταριών τεχνολογίας λιθίου, στη δημιουργία νέου κέντρου logistics 17.000 τ.μ. Η νέα επένδυση προβλέπεται να δημιουργήσει 220 νέες θέσεις εργασίας.

Στο Ταμείο Ανάκαμψης έργο στο Ιερό Ποσειδώνος

Το έργο του διαχωρισμού της εισόδου από την έξοδο στον αρχαιολογικό χώρο του Ιερού του Ποσειδώνος στο Σούνιο εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης. Η δράση, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ, προβλέπει τη διαμόρφωση διαδρομής εξόδου και πλατώματος αναμονής επισκεπτών στην είσοδο, τη μερική αναμόρφωση του χώρου προ του εκδοτηρίου και την τοποθέτηση νέας μεταλλικής περίφραξης στην πρόσοψη του χώρου. Οι παρεμβάσεις αποσκοπούν στη διευκόλυνση επισκεπτών και κυρίως των κινητικά εμποδιζομένων.

Μια δυσάρεστη έκπληξη…

Είσαι συνταξιούχος, παίρνεις τοις μετρητοίς την ανακοίνωση ότι η σύνταξή σου θα καταβληθεί την Τετάρτη και πας στο σούπερ μάρκετ την Πέμπτη να ψωνίσεις για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι με μια διάθεση «θα το κάψουμε απόψε, κύριε Στέφανε». Και φτάνεις στο ταμείο, γεμίζεις τις σακούλες, ακουμπάς την κάρτα στο POS, που αποφαίνεται, χωρίς να υπολογίζει 43 χρόνων ένσημα, ότι το υπόλοιπο στον λογαριασμό σου δεν επαρκεί. Οι πελάτες και ο ταμίας κοιτούν αμήχανα. Κι εσύ αναρωτιέσαι, πώς γίνεται, με 43 χρόνια ένσημα, να ξεφτιλίζεσαι χρονιάρες μέρες. ​​​​​​Τι το ήθελες το ζαμπόν και τα δύο μπουκάλια κρασί, και κυρίως με 43 χρόνια στο «κουρμπέτι», πώς πίστεψες ότι θα συνωμοτήσουν όλοι –υπάλληλοι, ΕΦΚΑ, τράπεζες– για να το κάψεις εσύ τα Χριστούγεννα; Ας πρόσεχες.

Κατασκευή φοιτητικής εστίας με ΣΔΙΤ

Στην κατασκευή του πρώτου νέου κτιρίου φοιτητικών εστιών στην Αττική έπειτα από δεκαετίες προχωρεί η κυβέρνηση μέσω ΣΔΙΤ. Η Διυπουργική Επιτροπή ενέκρινε επένδυση 64,2 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία 1.100 κλινών για λογαριασμό του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, στην περιοχή Ανω και Κάτω Λίμνης του Δήμου Φυλής. Πρόκειται για το πρώτο ιδιόκτητο κτίριο για τη δωρεάν στέγαση φοιτητών, που θα δημιουργηθεί για λογαριασμό του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού ιδρύματος. Ο ανάδοχος θα αναλάβει και την ανέγερση του νέου Πολιτιστικού Κέντρου του Δ. Φυλής. Αποτελεί, δε, το 31ο έργο ΣΔΙΤ της παρούσας κυβέρνησης, αν και μέχρι σήμερα έχει υπογραφεί η σύμβαση για μόνο ένα εξ αυτών, τη νέα περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης, και αυτή μόλις την περασμένη Δευτέρα. Φοιτητικές εστίες μέσω ΣΔΙΤ έχουν προκηρυχθεί και για τα Πανεπιστήμια Κρήτης, Θεσσαλίας και Δημοκρίτειο, με τις σχετικές συμβάσεις να αναμένεται να υπογραφούν κατά τους πρώτους μήνες του 2023.

 

Πηγή: Καθημερινή

Author: Radionorth2

Share This Post On
468 ad
Share This