Στην αντεπίθεση Κυριάκος και Μαρέβα Μητσοτάκη – “Γιατί τόση κακία και τόσα ψέματα;”

2 Απριλίου 2024

“H Μαρέβα θα κινηθεί νομικά. Και εγώ θα πάω μάρτυρας στο δικαστήριο να την υπερασπιστώ”, αναφέρει σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός

Σκληρή γραμμή απέναντι στις «επιθέσεις λάσπης» υιοθετούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Μητσοτάκη-Γκραμπόφσκι και περνούν στην αντεπίθεση προχωρώντας στις απαραίτητες νομικές ενέργειες κατά το Αστικό και Ποινικό Δίκαιο εναντίον της βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Έλενας Ακρίτα για την ανάρτηση που προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Το πρωθυπουργικό ζεύγος θεωρεί ότι ξεπεράστηκαν κόκκινες γραμμές, με αφορμή το κυριακάτικο δημοσίευμα της «Εστίας», επί του οποίου η Έλενα Ακρίτα αποφάσισε να υπερθεματίσει.

Στις επιθέσεις που δέχεται η Μαρέβα Γκραμπόφσκι μέσω δημοσιευμάτων, αλλά και στις αναρτήσεις της Έλενας Ακρίτα κατά της συζύγου του απάντησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι θα πάει και ο ίδιος στο δικαστήριο για να υπερασπιστεί τη σύζυγό του, η οποία, όπως έγινε γνωστό, θα κινηθεί νομικά εναντίον της κυρίας Ακρίτα.

Στην ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος διευκριίνισε ότι γράφει ως σύζυγος και όχι ως πρωθυπουργός, ανέφερε ότι «από την ημέρα της εκλογής μου ως αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας η Μαρέβα έχει στοχοποιηθεί βάναυσα για έναν και μόνο λόγο. Γιατί είναι γυναίκα μου και έτσι θεωρούσαν κάποιοι ότι θα μου έκαναν ζημιά». Και πρόσθεσε πως θα πάει στο δικαστήριο ως μάρτυρας στο δικαστήριο, στηρίζοντας τη σύζυγό του εναντίον της Έλενας Ακρίτα, η οποία επιτέθηκε μέσω social media στη Μαρέβα Γκραμπόφσκι. «Όποιος θέλει να αντιπαρατεθεί μαζί μου πολιτικά είναι ελεύθερος να το κάνει. Όμως ας αφήσουν επιτέλους εκτός πολιτικής σύγκρουσης την οικογένειά μου», σημείωσε οργισμένος ο πρωθυπουργός.

Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη
«Γράφω αυτήν την ανάρτηση ως σύζυγος και όχι ως Πρωθυπουργός. Από την ημέρα της εκλογής μου ως αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας η Μαρέβα έχει στοχοποιηθεί βάναυσα για έναν και μόνο λόγο. Γιατί είναι γυναίκα μου και έτσι θεωρούσαν κάποιοι ότι θα μου έκαναν ζημιά. Ένας βαθιά καλός και ηθικός άνθρωπος, με τελείως αυτόνομη επαγγελματική διαδρομή, τσαλαπατήθηκε και έγινε πρωτοσέλιδα. Η οικογενειακή μας συνοχή δοκιμάστηκε. Πολλές φορές αναρωτηθήκαμε και με τα παιδιά μας αν αξίζει να πληρώνει κανείς αυτό το οικογενειακό τίμημα για να ασχολείται με τα κοινά.

Όμως αντέξαμε, και προς στιγμήν νομίσαμε ότι τουλάχιστον αυτή η φάση της πολιτικής τοξικότητας έχει παρέλθει. Μέχρι που η Μαρέβα ξαναέγινε πρωτοσέλιδο με ένα τελείως ψευδές και ανυπόστατο δημοσίευμα. Για να ακολουθήσει μια χυδαία και απρόκλητη ανάρτηση της βουλευτή επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Χρειάζεται μεγάλο συγγραφικό ταλέντο για να χωρέσει τόσα ψέματα και τόση κακία σε μία ανάρτηση.

H Μαρέβα θα κινηθεί νομικά. Και εγώ θα πάω μάρτυρας στο δικαστήριο να την υπερασπιστώ. Όποιος θέλει να αντιπαρατεθεί μαζί μου πολιτικά είναι ελεύθερος το κάνει. Όμως ας αφήσουν επιτέλους εκτός πολιτικής σύγκρουσης την οικογένειά μου».

Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη θα κινηθεί δικαστικά εναντίον της Έλενας Ακρίτα
Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι στις απαραίτητες νομικές ενέργειες «κατά το Αστικό και Ποινικό Δίκαιο» θα κινηθεί, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, η Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, σύζυγος του πρωθυπουργού, σχετικά με «συκοφαντική ανάρτηση» της Έλενας Ακρίτα.

Παράλληλα, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να αποδεχθεί την άρση της ασυλίας της βουλευτή Επικρατείας του κόμματος.

«Σε συνέχεια της χθεσινής συκοφαντικής ανάρτησης της βουλευτού Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Έλενας Ακρίτα, το περιεχόμενο της οποίας επανέλαβε και σήμερα, η κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη θα προβεί στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα στις απαραίτητες νομικές ενέργειες κατά το Αστικό και Ποινικό Δίκαιο, με σκοπό την αποκατάσταση της αλήθειας και της προσωπικότητάς της. Θεωρούμε αυτονόητο πως το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ θα αποδεχθεί την άρση της ασυλίας της κυρίας Ακρίτα, προκειμένου να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη για τους ψευδείς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς της», ανέφερε το γραφείο Τύπου του Μεγάρου Μαξίμου.

Τι έγραψε χθες η Έλενα Ακρίτα
Υπενθυμίζεται ότι σε χθεσινή της ανάρτηση η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Έλενα Ακρίτα προχώρησε σε ανάρτηση υπό τον τίτλο: «Το λάθος του Τάιλερ είναι ότι δεν γεννήθηκε Μαρέβα».

 

Αναλυτικά η ανάρτηση: «Tο λάθος του Τάιλερ είναι ότι δε γεννήθηκε Μαρέβα. Ο Τάιλερ δεν έχει σπίτι Βολταίρου. Δεν έχει 40 ακίνητα που δεν ξέρουμε από πού κρατάει η σκούφια τους. Δεν κάνει περίεργες μπίζνες με μεγάλες εταιρίες. Δεν αναλαμβάνει χαριστικά αναθέσεις κοστουμιών όπως της Aegean και των στολών-εκτρωμάτων των ταξιθετών/τριών στην Λυρική. Δεν κάνει πολιτικό παιχνίδι με συμφωνίες κάτω από το τραπέζι. Δεν καταχράται τη θεσμική θέση του συντρόφου του. Δεν παραγοντίζει με sms και τηλεφωνήματα σε επιχειρηματίες και μεγαλοεκδότες. Δεν παίζει παιχνιδάκια με τα Πόθεν Έσχες, δεν κάνει τίποτα παράνομο, τίποτα ύποπτο. Έχω γνωρίσει καλά τον Τάιλερ Μακμπέτ. Έχω κουβεντιάσει πολύ μαζί του και σας βεβαιώνω πως πρόκειται για ένα άτομο σοβαρό, με ενσυναίσθηση, πολιτική σκέψη και αυτόνομες απόψεις. Δεν είναι ουραγός του Στέφανου, δεν είναι ακόλουθος, δεν είναι διακοσμητικός. Και σίγουρα δεν επιδίδεται σε υπόγειους βυζαντινισμούς όπως η εν λόγω κυρία. Ο Τάιλερ στηρίζει τον άνθρωπό του και τον στηρίζει επί της ουσίας, διατηρώντας παράλληλα ακέραιη την αυτονομία της προσωπικότητάς του. Γι’ αυτό, Τάιλερ, ευτυχώς που δε γεννήθηκες Μαρέβα».

Η κυρία Ακρίτα επανέλαβε σήμερα το περιεχόμενο αυτής της ανάρτησης, μετά την προτροπή του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, να ζητήσει η βουλευτής συγγνώμη από την κυρία Μητσοτάκη. Ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, σημείωσε ότι η κυρία Ακρίτα θα έπρεπε να ντρέπεται, αφού πολιτικός αντίπαλος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και αναρωτήθηκε πώς δέχεται ως γυναίκα μια γυναίκα να είναι στόχος τέτοιας ανηλεούς κριτικής επειδή παντρεύτηκε έναν άνθρωπο.

«Είμαι πέντε χρόνια υπουργός, δεν με έχει πάρει ένα τηλέφωνο, δεν έχει στείλει ένα μήνυμα για θέμα του υπουργείου. Έγραψε κάτι ο κ. Δημάδης. Κάθεται η κυρία Ακρίτα και υβρίζει τη σύζυγο του πρωθυπουργού; Τι θέλουν; Να διαλύσουν την οικογένεια του Μητσοτάκη;».

Η νέα ανάρτηση της κυρίας Ακρίτα έχει ως εξής: «Ο Αδωνις Γεωργιάδης μου ζητά να ζητήσω συγγνώμη την Μαρέβα Μητσοτάκη. Λογικά αυτό είναι πρωταπριλιάτικο αστείο. Γιατί είναι για γέλια κι ας το είπε ο ίδιος με straight face – άλλωστε έτσι με σοβαρό τρόπο λέγονται τα πιο πετυχημένα αστεία. Ευχαρίστως να ζητήσω, αν το εννοεί. Να μου πει όμως πρώτα ποιο ψέμα έγραψα. -Το ζεύγος Μητσοτάκη δεν έχει 40 ακίνητα που ουδείς γνωρίζει την προέλευσή τους; -Το ζεύγος Μητσοτάκη δεν ”χώρισε” (αληθινά; εικονικά; Γιατί το κρύβουν;) για να γλιτώσει την κοινή φορολογική δήλωση του Πόθεν Έσχες; -Το ζεύγος Μητσοτάκη δεν έχει σχέση με τα επιχειρηματικά τζάκια; -Η κ. Μητσοτάκη δεν έχει -άγνωστο πώς!- το σπίτι του Βολταίρου. -Το (πρώην) μαγαζάκι της κ. Μητσοτάκη δεν ανέλαβε χαριστικά να σχεδιάσει τις στολές έκτρωμα της Aegean και της Λυρικής μας σκηνής; Πού είναι το ψέμα, λοιπόν; Για να ζητήσω συγγνώμη πρέπει πρώτα να πουν στον Ελληνικό λαό πώς έφτασε το κόμμα τους να έχει 450.000.000 χρέος, που το έχεις πληρώσει εσύ κι εγώ. Πού πήγαν τα λεφτά των φορολογούμενων πολιτών; Για να ζητήσω συγγνώμη πρέπει πρώτα να πουν στον Ελληνικό λαό πως βρέθηκαν με 40 ακίνητα στην κατοχή τους. (Γιατί εγώ έχω 6 ακίνητα. Δυο από κληρονομιά, ένα που έχτισε η μάνα μου το 1992 στη Σαρωνίδα σε οικόπεδο που μου άφησε η γιαγιά μου, και τρία από τη δουλειά μου 40 χρόνια με σχεδόν 13 ένσημα κι από τα σίριαλ που γράψαμε με το Γιώργο. Ο άντρας μου έχει το πατρικό του στα Τρίκαλα κι ένα οικόπεδο). Αγώνα έδινα, δίνω και θα δώσω ώστε τα Πόθεν Εσχες δημοσιογράφων και πολιτικών προσώπων να σταματήσουν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να καταγράφουν απλώς τα περιουσιακά μας στοιχεία, αλλά να αναφέρουν και την πηγή απόκτησής τους με απτές αποδείξεις: αγορές, κληρονομιές, γονικές παροχές, συμβολαιογραφικά έγγραφα, τα πάντα). Όχι μόνον ”Έσχες” αλλά και ”Πόθεν”. Εγώ για τα 6 ακίνητα έχω όλα τα χαρτιά στην κατοχή μου. Αυτοί για τα 40 έχουν; Άκου συγγνώμη».

Author: newsroom

Share This Post On
468 ad
Share This