Σταϊκούρας: Η απάντηση για τα αναδρομικά των συνταξιούχων και την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος

23 Ιανουαρίου 2023

Στο 5% θα κινηθεί ο πληθωρισμός στη χώρα το 2023 σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα ο οποίος υπογράμμισε παράλληλα ότι η τρίτη κατά σειρά αύξηση του κατώτατου μισθού πρέπει να είναι «γενναία και ρεαλιστική».

Αναφορικά με την προοπτική κατάργησης του τέλους επιτηδεύματος και την επιστροφή των αναδρομικών στους συνταξιούχους ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε στον Σκάι, ότι υπάρχουν «προτεραιότητες που συνεκτιμώνται αλλά τα μέτρα αυτά δεν μπορούν να παρθούν όλα μαζί», αφήνοντας ανοικτό παράθυρο για μελλοντική λήψη αυτών των μέτρων.

Όπως έχει γράψει η «Η», το οικονομικό επιτελείο εξετάζει σε πρώτο χρόνο το «ψαλίδισμα» του τέλους επιτηδεύματος και σε δεύτερη φάση την κατάργησή του.

Απαντώντας για το ενδεχόμενο νέας οικονομικής παροχής εν όψει Πάσχα, ο υπουργός επανέλαβε οτι αρχίζει να δημιουργείται δημοσιονομικός χώρος για κάποιες πρόσθετες παρεμβάσεις που θα προτεραιοποιήσει ο πρωθυπουργός ανάμεσα στις πολλές ανάγκες που έχει η κοινωνία.

Επίσης ο υπουργός εξέφρασε την ανησυχία του για τις αυξήσεις που παρατηρούνται στον τομέα τροφίμων, γεγονός που όπως είπε αφορά όλη την Ευρώπη.

imerisia.gr

Author: Radionorth2

Share This Post On
468 ad
Share This