Μουσείο Μπενάκη: Έξυπνη εφαρμογή στο κινητό για πρώτη φορά στην Ελλάδα διευκολύνει τους λάτρεις της Τέχνης

9 Μαΐου 2023

Δείτε πως λειτουργεί
Μια έξυπνη εφαρμογή στο κινητό τηλέφωνο κάνει μαγική την επίσκεψη και περιήγηση ενός επισκέπτη στα μουσεία.

Το Μουσείο Μπενάκη είναι το πρώτο μουσείο στην Ελλάδα που προχώρησε σε συνεργασία με την ARTVOLT, εφαρμογή κινητής τηλεφωνίας (application), η οποία έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει τους λάτρεις της τέχνης.

Οι επισκέπτες του Μουσείου Μπενάκη, μαζί με τη δυνατότητα περιήγησης στις μόνιμες συλλογές με τη χρήση των QR Codes που είναι σε λειτουργία εδώ και πολλά χρόνια σε τέσσερα από τα παραρτήματά του (Μουσείο Ελληνικού Πολιτισμού, Πινακοθήκη Γκίκα, Εργαστήριο Γιάννη Παππά και Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης), σήμερα, έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στους χώρους και με την εφαρμογή (application) ArtVolt, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους επισκέπτες του να απολαύσουν ακόμα πιο διευρυμένους τρόπους περιήγησης στους χώρους του.

Οι λάτρεις της τέχνης μπορούν να περιηγούνται μέσα από τα εκθέματα και να μαθαίνουν μέσω της εφαρμογής όλες τις πληροφορίες σχετικά με έργα καλλιτεχνών που ανακαλύπτουν για πρώτη φορά.

Μπορούν να επανέρχονται στα έργα που τράβηξαν την προσοχή τους, καθώς επίσης να ανακαλύπτουν κι άλλα έργα συναφή εκείνων που τους κίνησαν αρχικά το ενδιαφέρον. Ο χρήστης της εφαρμογής δεν έχει παρά να φωτογραφίσει αυτά που τον ενδιαφέρουν και η ArtVolt τα αποθηκεύει και τα ταξινομεί ανά κατηγορία. Έτσι ο χρήστης ενημερώνεται ανά πάσα στιγμή για τα έργα των αγαπημένων του καλλιτεχνών και τις δραστηριότητες των μουσείων και των γκαλερί.

Author: newsroom

Share This Post On
468 ad
Share This