Μέτρα για την οπαδική βία: Στις 11 το πρωί οι ανακοινώσεις για την είσοδο στα γήπεδα – “Το ξέφραγο αμπέλι σταματάει”

7 Φεβρουαρίου 2024

Τα μέτρα για την οπαδική βία θα ανακοινώσουν στις 11 το πρωί ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης. Συγκεκριμένα, θα παρουσιάσουν τα μέτρα για την είσοδο στα γήπεδα και την αντιμετώπιση της παραβατικότητας.

Τα γήπεδα της Super League ανοίγουν και πάλι τις πύλες τους για τους οπαδούς στις 13 Φεβρουαρίου και έτσι οι Δημήτρης Παπαστεργίου και Γιάννης Βρούτσης θα παρουσιάσουν σε κοινή συνέντευξη Τύπου τα νέα μέτρα για την επανέναρξη παρουσίας θεατών και διάθεσης εισιτηρίων σε αγώνες ποδοσφαίρου, αλλά και τη λήψη μέτρων για την αποτροπή και αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών στο πλαίσιο αθλητικών συναντήσεων.

Γιάννης Βρούτσης: Το γήπεδο-ξέφραγο αμπέλι σταματάει
«Το ξέφρενο αμπέλι γήπεδο σταματάει», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε χθες, Τρίτη 6 Φεβρουαρίου, στο Διοικητήριο της Θεσσαλονίκης, με τον υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθη Κωνσταντινίδη, ερωτηθείς σχετικά με το άνοιγμα των γηπέδων και τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της αθλητικής βίας.

«Ερχόμαστε να αντιμετωπίσουμε αυτό που εκκολάπτεται μέσα στα γήπεδα του ποδοσφαίρου. Εκεί όπου οργανώνεται η οπαδική συμπεριφορά, η ακραία. Από 13 Φεβρουαρίου -κι αυτό αφορά όλα τα αθλητικά- θα εφαρμοστεί ένας δρακόντειος νόμος-πλαίσιο, με πολύ αυστηρές κυρώσεις σε όλη την Ελλάδα», είπε ο κ. Βρούτσης, προσθέτοντας πως «οι κυρώσεις θα είναι τέτοιες, που όσοι παραβούν τον νόμο θα βρεθούν μπροστά σε πολύ δύσκολες καταστάσεις».

Αναφορικά με την τοποθέτηση και λειτουργία καμερών από τις 6 Μαρτίου, συμπλήρωσε ότι «θα βλέπουν κάθε γωνία του γηπέδου, ακόμα και τα αποδυτήρια», ενώ στάθηκε στην καινοτομία εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους από 9 Απριλίου: «Όποιος μπαίνει στο γήπεδο θα ξέρουμε ποιος είναι, τη διεύθυνση και το τηλέφωνό του».

Author: newsroom

Share This Post On
468 ad
Share This