Λεχουρίτης στα Παραπολιτικά 90,1: Δεν σταματάει η ακρίβεια στην Ελλάδα – Για να σταματήσει, πρέπει να το θέλει η κυβέρνηση

27 Μαΐου 2024

“Ο κόσμος βιώνει στην καθημερινότητά του την ακρίβεια και το κακό απ’ όλη την ιστορία αυτή είναι τα ψέματα”, επισήμανε ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών (ΙΝΚΑ), Γιώργος Λεχουρίτης

«Είδε κανένας ότι οι ανατιμήσεις έχουν σταματήσει και ότι αυτά τα οποία δηλώνει στη Βουλή ή στην καθημερινότητα η κυβέρνηση ανταποκρίνονται; Όχι, όλα αυτά είναι ένα μεγάλο ψέμα, έχουμε κουραστεί να ακούμε λόγια χωρίς έργα. Ο κόσμος βιώνει στην καθημερινότητά του την ακρίβεια και το κακό απ’ όλη την ιστορία αυτή είναι τα ψέματα. Δεν μπορεί να επικαλείσαι ψευδή στοιχεία και να σε διαψεύδει η Eurostat και η ΕΛΣΤΑΤ, πέραν ότι σε διαψεύδουν οι ίδιοι οι καταναλωτές και να συζητάς ότι η κυβέρνηση είναι ικανοποιημένη από την υπάρχουσα κατάσταση», είπε αρχικά ο κ. Λεχουρίτης.

«Δεν σταματάει η ακρίβεια στην Ελλάδα»
«Δεν σταματάει η ακρίβεια στην Ελλάδα, η ακρίβεια για να σταματήσει, πρέπει να το θέλει η κυβέρνηση. Η κυβέρνηση δεν θέλει να σταματήσει η ακρίβεια, γιατί μέσα από την ακρίβεια εισπράττει χρήματα και βάζει στα κρατικά ταμεία. Αν ήθελε η κυβέρνηση, θα μπορούσε να χτυπήσει τις πολυεθνικές, δεν χρειάζονται επιστολές και τίποτα απ’ όλα αυτά, δεν το θέλει», πρόσθεσε.

«Λύση στο πρόβλημα της ακρίβειας υπάρχει, αλλά δεν έχουμε καταναλωτική συνείδηση. Από την άλλη πλευρά, βλέπουμε ότι οι κυβερνήσεις δεν θέλουν τις οργανώσεις καταναλωτών, γιατί πάνε κόντρα στα συμφέροντα του επιχειρηματικού κόσμου. Για να φτάσουμε να αποκτήσουμε καταναλωτική συνείδηση, θέλουμε χρόνια μπροστά μας, αλλά θέλουμε και τη βοήθεια των κυβερνήσεων», κατέληξε.

 

Author: newsroom

Share This Post On
468 ad
Share This