Κυριάκος Βελόπουλος: Υπήρξε νοθεία στις ευρωεκλογές – Άλλαξαν τα ποσοστά που έστειλαν δικαστικοί αντιπρόσωποι

11 Ιουνίου 2024

Για ντοκουμέντα που αποδεικνύουν αλλοίωση των αποτελεσμάτων έκανε λόγο ο Κυριάκος Βελόπουλος – «Θα κάνουμε ένσταση και θα ζητήσουμε επανακαταμέτρηση σε συγκεκριμένα τμήματα σε 12 περιοχές της χώρας»

Σε μια σοβαρή καταγγελία για νόθευση των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών της Κυριακής προχώρησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, κάνοντας λόγο για αποδείξεις που έχει στα χέρια του.

Όπως υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Βελόπουλος στον ΑΝΤ1 «θα κάνουμε ένσταση και θα ζητήσουμε επανακαταμέτρηση σε συγκεκριμένα τμήματα σε 12 περιοχές της χώρας, όπου επόπτες μας είδαν τα εκλογικά αποτελέσματα που έστειλαν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι στο Υπ. Εσωτερικών, τα έχουν βγάλει φωτογραφίες και είναι άλλα τα αποτελέσματα που έχουν αναρτηθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών».

Ο κ. Βελόπουλος ισχυρίστηκε ότι οι διαφορές στα αποτελέσματα αφορούν και άλλα κόμματα.

Διαβάστε ακόμα: Γαλάτω Αλεξανδράκη: Ποια είναι η άγνωστη ευρωβουλευτής του Βελόπουλου – Συνταξιούχος κτηνοτρόφος, 76 ετών, έχει κρεοπωλείο

 

Κυριάκος Βελόπουλος: Για 2.100 ψήφους η Ελληνική Λύση έχασε την τρίτη έδρα

Ο Κυριάκος Βελόπουλος έκανε εμμέσως λόγο για υφαρπαγή έδρας του κόμματος, λέγοντας ότι «για 2.100 ψήφους η Ελληνική Λύση έχασε την τρίτη έδρα».

«Πανελλαδικά η επιστολική ψήφος ήταν στα ίδια ποσοστά με τα ποσοστά των κομμάτων σε κάθε περιοχή. Το μόνο κόμμα που έχει μεγάλη διαφορά στην επιστολική ψήφο είναι η Νέα Δημοκρατία, σε ορισμένες περιφέρειες, που είχε πχ. 27% στις κάλπες και 40% στην επιστολική. Θα ζητήσουμε επανακαταμέτρηση σε αυτές τις περιοχές», είπε ακόμη ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Και πρόσθεσε: «Δεν μας άφησαν να κάνουμε ως κόμμα έλεγχο για την επιστολική ψήφο, δεν ξέρουμε ούτε πως ήρθαν οι σάκοι ούτε τι έγινε μετά».

Ο κ. Βελόπουλος ισχυρίστηκε ακόμη πως «υπήρξε κι άλλη νοθεία. Συνέλαβαν έξω από εκλογικό τμήμα υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΚΙΕΦ να μοιράζει σταυρωμένα ψηφοδέλτια και δεν έγινε τίποτα σε ότι αφορά τις ψήφους, αυτό δεν ειναι νοθεία;».

 

«Εθνικές εκλογές χθες – Δεν έχει νομιμοποίηση η κυβέρνηση»
Ο Κυριάκος Βελόπουλος είπε ότι «εθνικές εκλογές έπρεπε να έχουν γίνει χθες, διότι δεν έχει νομιμοποίηση η Κυβέρνηση με αυτό το ποσοστό, να έχει χάσει ένα εκατομμύριο ψήφους δεν έχει συμβεί ποτέ. Όταν μια ομάδα δεν πάει καλά, δεν φεύγουν όλοι οι ποδοσφαιριστές γιατί απογυμνώνεται η ομάδα, φεύγει ο προπονητής. Αν δεν πάει καλά η επιχειρηση, διώχνεις τον διευθυντή. Δεν ήταν μήνυμα αυτό που έστειλαν οι πολίτες στην Κυβέρνηση, ήταν κατραπακιά».

Συνέχισε λέγοντας: «Η ετυμηγορία του λαού ειναι σαφής, δεν εμπιστεύεται το πολιτικο προσωπικό, αυτό είναι το πρόβλημα και όχι οι πολίτες. Δεν εχουμε νομιμιποίηση ουσιαστικά ως πολιτικό σύστημα, όταν ψηφίζει το 50% του πληθυσμού και κάτω και όταν ψηφίζουν ακόμη 600.000 νεκροί που είναι στους εκλογικούς καταλόγους».

Author: newsroom

Share This Post On
468 ad
Share This