Η «Ωραία Κοιμωμένη» του Εθνικού Θεάτρου Βαρσοβίας έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

13 Μαρτίου 2024

Στη Θεσσαλονίκη το πιο συναρπαστικό έργο αναζήτησης της αληθινής αγάπης, η «Ωραία Κοιμωμένη» με την εμπνευσμένη μουσική του Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι

Η «Ωραία Κοιμωμένη» η ομορφότερη ιστορία αγάπης του κλασικού μπαλέτου με την εμπνευσμένη μουσική του Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι και την αξεπέραστη χορογραφία του Μαριούς Πετιπά, με υπέροχα σκηνικά και κοστούμια εποχής, έρχεται με μεγάλα αστέρια του Εθνικού Θεάτρου της Βαρσοβίας έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης την Κυριακή 7 Απριλίου 2024.

Βασισμένη στο παραμύθι του Καρόλου Περό, η «Ωραία Κοιμωμένη» δικαιολογεί τη φήμη της πιο συγκινητικής ιστορίας του κλασικού μπαλέτου. Πρωταγωνίστρια η Chinara Alizade, αρχιχορεύτρια του Εθνικού Θεάτρου της Βαρσοβίας. Το πρότζεκτ είναι της Νίνα Αβράμενκο, πρώην χορεύτριας του Θέατρου Μπολσόι.

Η νεογέννητη Πριγκίπισσα, δηλαδή η Πριγκίπισσα Αυγή, υποδέχτηκε στο παλάτι, στην προς τιμήν της γιορτή, τις εφτά Μοίρες για να της ευχηθούν: της Ομορφιάς, της Ευγένειας, της Τρυφερότητας, της Γενναιοδωρίας, του Θάρρους, της Εργατικότητας, της Καλοσύνης. Πριν όμως της ευχηθεί η έβδομη Μοίρα, η γριά μάγισσα, που δεν είχε προσκληθεί στη γιορτή, καταράστηκε την Πριγκίπισσα να πεθάνει στα δέκατα έκτα γενέθλιά της, αφού τρυπηθεί από ένα αδράχτι. Τελικά όμως, η έβδομη Μοίρα αντιστάθηκε και νίκησε την κατάρα της μάγισσας. Έτσι, επικράτησε το Καλό, έζησε η Πριγκίπισσα και η ευδαιμονία επέστρεψε στο Βασίλειο. Η «Ωραία Κοιμωμένη» πάντα αποτελούσε πηγή έμπνευσης για όλες τις γενιές των χορευτών και χορογράφων. Σε κάθε κίνηση, σε κάθε σκηνή, σε κάθε πράξη του έργου αποτυπώνεται η διαχρονικότητα των συναισθημάτων και η ομορφιά του κλασικού μπαλέτου. Αυτής που θα φωτίσουν καταξιωμένοι χορευτές του Εθνικού Θεάτρου της Βαρσοβίας.

 

Πληροφορίες
Η «Ωραία Κοιμωμένη» του Εθνικού Θεάτρου της Βαρσοβίας

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
7 Απριλίου στις 15:00 και στις 20:00, στην Αίθουσα Φίλων Μουσικής Μ1

Αγορά εισιτηρίων: https://www.more.com/music/ethniko-theatro-tis-barsobias-i-oraia-koimomeni/

Author: newsroom

Share This Post On
468 ad
Share This