Οι αλλαγές σε συντάξεις, μισθούς και επιδόματα

10 Δεκεμβρίου 2019

Σε 20 ημέρες ξεκινάει το ουσιαστικό ξήλωμα των φόρων, οι αυξήσεις σε μισθούς, η χορήγηση αναδρομικών με βάση το ΣτΕ, αλλά και οι μειώσεις φόρων σε επιχειρήσεις, επαγγελματίες και μισθωτούς.

Η τελική θέση του πρωθυπουργού είναι «κανένας φόρος, απόδοση στην κοινωνία άμεσα όλου του επιπλέον ποσού που συγκεντρώνεται και σταθερότητα». Ουσιαστικά, πάμε σε αυξήσεις σε κύρια και επικουρική σύνταξη με καμία περικοπή σε συντάξεις. Δικαιότερες εισφορές σε εργαζομένους με μείωση φόρων από 22% σε 9%. Μικρότερη φορολογία σε επαγγελματίες κάθε μορφής. Αυξήσεις μισθών και συντάξεων μέσω δικαιότερης φορολογίας, ρύθμιση χρεών και προσλήψεις στο Δημόσιο.

#01 — ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
Αυξήσεις σε κύρια και επικουρική
Οι νέες κύριες συντάξεις θα υπολογιστούν με τα μεγαλύτερα ποσοστά και όσοι έχουν από 30 έτη και η αύξησή τους θα κυμαίνεται ανάλογα με τον μισθό και τα έτη ασφάλισης. Ωφελημένοι όσοι θα έχουν πάνω από 35 έτη και αποδοχές άνω των 1.700 ευρώ.
——–
Νέες επικουρικές σε νέους εργαζομένους
Για την περίοδο από την 4η Οκτωβρίου και μέχρι την έκδοση της οριστικής συνταξιοδοτικής απόφασης, τα αναδρομικά της σύνταξης θα υπολογιστούν με τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης, τα οποία αναμένεται να θεσμοθετηθούν τον ερχόμενο Ιανουάριο.
——–
Αυξήσεις κύριων με δικαιότερες εισφορές
——–
Μείωση φόρων συντάξεων με τη σύνταξη Ιανουαρίου
——–
Χορήγηση σύνταξης + επικουρικής + εφάπαξ Αυτή την ώρα εκκρεμούν 189.851 κύριες συντάξεις
——–
Χορήγηση κύριας + επικουρικής + εφάπαξ
——–
Μηχανισμός στήριξης χαμηλοσυνταξιούχων

#02 — ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ

Μηχανισμός στήριξης χαμηλοσυνταξιούχων
Οι αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις είναι δεδομένες, πλέον, λόγω της μείωσης των συντελεστών στη νέα κλίμακα φορολογίας εισοδήματος, αλλά και του αυξημένου αφορολογήτου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί. Έτσι, λοιπόν, η μείωση της μηνιαίας παρακράτησης φόρου θα είναι:

∆ηµόσιο — Εργαζόµενοι, συνταξιούχοι
Στα 14,75 ευρώ για πάνω από 617 ευρώ, χωρίς παιδιά. Αύξηση θα έχουν έως 13,33 ευρώ με 1 παιδί με μισθό πάνω από 633 ευρώ κάθε μήνα. Στα 16,67 ευρώ θα είναι η αύξηση για όσους είναι πάνω από 7Ο0 ευρώ κάθε μήνα και έχουν 2 τέκνα. Έως 26,67 ευρώ με 3 παιδιά και μηνιαίο εισόδημα 682 ευρώ.

Ιδιωτικός τοµέας — Εργαζόµενοι, συνταξιούχοι
Αύξηση στις μηνιαίες αποδοχές τους έως 12,64 ευρώ. Για τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα με 1 παιδί θα είναι 11,43 ευρώ. Στον ιδιωτικό τομέα με 2 παιδιά το μηνιαίο όφελος θα είναι 14,29 ευρώ. Με 3 παιδιά στον ιδιωτικό τομέα η αύξηση θα είναι 22,86 ευρώ.

Οι μειώσεις αυτές στην παρακράτηση φόρου θα προκαλέσουν ισόποσες αυξήσεις στα καθαρά ποσά αποδοχών που λαμβάνουν κάθε μήνα οι παραπάνω μισθωτοί και συνταξιούχοι.

Πηγή: parapolitika.gr

Author: newsroom

Share This Post On
468 ad
Share This