Νίκος Χαρδαλίας: «Οι ναοί μας θα είναι κλειστοί για τους πιστούς τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας»

9 Απριλίου 2020

Την ανάγκη πειθαρχίας των πολιτών στα μέτρα απαγόρευσης των μετακινήσεων επανέλαβε για ακόμη μια φορά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση των συντακτών υγείας για τις εξελίξεις του κοροναϊού στη χώρα μας, υπογραμμίζοντας κυρίως την ανάγκη της προσευχής κατ’ οίκον, τις ημέρε του Πάσχα, καθώς όπως ανέφερε οι εκκλησίες θα είναι κλειστές για τους πιστούς.

Έκκληση Χαρδαλιά στους πιστούς να παραμείνουν σπίτι τους

Ειδικότερα ο κ. Χαρδαλιάς κάνοντας έκκληση προς τους πιστούς να παραμείνουν στο σπίτι τους ανέφερε: «Με υπομονή και με επιμονή συμμετέχουμε όλοι σε μια κοινή προσπάθεια να σταματήσουμε τη νόσο. Λάβαμε δύσκολες αποφάσεις. Και η Εκκλησία της Ελλάδος έδωσε κατευθύνσεις στους πολίτες εν όψει της Μεγάλης Εβδομάδας. Οι ναοί μας θα είναι κλειστοί για τους πιστούς τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας.

Οφείλουμε να παραμείνουμε στο σπίτι και σε κατ’ οίκον προσευχή» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ακολουθείστε τις οδηγίες της Εκκλησίας για προσευχή κατ’ οίκον

Ο κ. Χαρδαλιάς, κάλεσε τους πιστούς να ακολουθήσουν τις οδηγίες της Εκκλησίας σημειώνοντας: « Οι ναοί θα είναι ανοιχτοί αποκλειστικά για τους ιερείς και το απαραίτητο προσωπικό. Η Ιερά Σύνοδος αποτρέπει τους πιστούς να πάνε στην Εκκλησία την Μεγάλη Εβδομάδα. Οφείλουμε να παραμείνουμε στο σπίτι. Οι εκκλησίες είναι κλειστές για το κοινό, δεν πρέπει να διακυβευτεί η εθνική προσπάθεια, θα αρκεστούμε στην ατομική μας προσευχή από το σπίτι αποδεικνύοντας έμπρακτα την αγάπη μας για τους συνανθρώπους μας».

Οι οδηγίες της Ιεράς Συνόδου

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες προς τους πιστούς που εξέδωσε η Ιερά Σύνοδος οι ιεροί ναοί θα είναι ανοιχτοί 11 με 1 από τη Μεγάλη Δευτέρα έως και τη Μεγάλη Πέμπτη και από τη μία έως τις 5 τη Μεγάλη Παρασκευή, λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κοροναϊό, αλλά η ΔΙΣ διευκρίνισε ότι οι ναοί θα είναι ανοιχτοί μόνο για ιερείς και αναγκαίο προσωπικό, όχι για τους πιστούς ή για ατομική προσευχή. Στη διευκρινιστική εγκύκλιο περιλαμβάνεται η προτροπή να κατανοήσουν όλοι πως τη Μεγάλη Εβδομάδα και την Ανάσταση θα πρέπει να μείνουν σπίτι και να προσηλωθούν στην κατ΄οίκον προσευχή.

Πηγη parapolika.gr

 

Author: Radionorth3

Share This Post On
468 ad
Share This