Μανώλης Χριστοδουλάκης κατά πάντων για το… “Barbeque Gate”

6 Νοεμβρίου 2019

«Είναι προφανές ότι το ΚΙΝΑΛ καταδικάζει τέτοιες ενέργειες και προτροπές.Οι δηλώσεις του κ. Γιαννούλη πυροδοτούν τέτοιες αντιδράσεις, αλλά και οι δηλώσεις του κ. Κυρανάκη είναι ρατσιστικές και προκλητικές. Δεν γίνεται να μην αποτελεί κοινό αντικείμενο καταδίκης η λογική ορισμένων ανθρώπων, να κάνουν γεύματα με χοιρινό και αλκοόλ δίπλα σε προσφυγικούς καταυλισμούς».

Τα παραπάνω δήλωσε ο Γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης στην εκπομπή «Βεράντα Αριστοτέλους» του Radio North 98 και τους δημοσιογράφους Βαγγέλη Στολάκη και Ειρήνη Γκέλη.

«Η μεγάλη υπερσυγκέντρωση προσφύγων και μεταναστών ειδικά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, είναι κάτι για το οποίο πρέπει να λάβουμε μέτρα, προκειμένου να ελαφρύνουμε τις τοπικές κοινωνίες», τόνισε. «Οφείλουμε να μιλήσουμε εκ νέου στην Ευρώπη και στη Frontex για καλύτερη φύλαξη των συνόρων.»

Για τις διαδικασίες απονομής ασύλου, ο κ. Χριστοδουλάκης επισήμανε ότι «πρέπει να επιταχυνθούν, διότι η τωρινή κατάσταση οδηγεί σε παραμονή αυτών των ανθρώπων για δύο έως και τρία χρόνια σε ελληνικά νησιά περιμένοντας τις εκάστοτε αποφάσεις» και συμπλήρωσε: «Όσοι δεν υπάγονται στην ιδιότητα του πρόσφυγα θα επιστρέφονται πίσω στη Τουρκία, ενώ όσοι είναι πρόσφυγες θα πρέπει να κατανεμηθούν αναλογικά σε όλη την Ευρώπη. Η δε αποσυμφόρηση των νησιών να γίνει δίχως την υπερσυγκέντρωση αυτών των ανθρώπων σε συγκεκριμένες περιοχές να δημιουργούν τέτοια ζητήματα».

Τέλος για το ζήτημα της Novartis και για το αν θα πρέπει να κληθεί η φρουρά προκειμένου να απομακρύνει  τους κ.Τζανακόπουλο και Πολάκη από την αυριανή εξέταση ο κ. Χριστοδουλάκης παρατήρησε: «Το να καλείται η φρουρά δεν είναι εικόνα που τιμά το Κοινοβούλιο και τους ίδιους τους βουλευτές. Οφείλουν όλοι να αντιλαμβάνονται, ότι υπάρχουν κανονισμοί λειτουργίας της Βουλής που πρέπει να γίνονται σεβαστοί από όλους. Ειδικά, όταν οι κανονισμοί αυτοί εδράζονται σε ήδη ειλημμένες αποφάσεις του 2010.»

Ακούστε όλη τη συνέντευξη εδώ:

 

Author: newsroom

Share This Post On
468 ad
Share This