Χ.Θεοχάρης: Ο… Τσέο, η ευκαιρία απ` την κρίση της Thomas Cook και η στάση έναντι της τουριστικής προβολής των Σκοπίων ως «Μακεδονία»

26 Σεπτεμβρίου 2019

«Φυσικά δεν υπήρξε προειδοποίηση για κανόνι, ο CEO της Thomas Cook προσπάθησε να δώσει διαφάνεια σε επόμενα βήματα, τηρώντας απολύτως εν συνεχεία όσα μας είχε πει. Ωστόσο εμείς προετοιμαζόμασταν, γιατί υπήρχαν τα «σημάδια» στις αγορές. Όμως πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι δεν μπορούσαν να ληφθούν προληπτικά μέτρα πέραν εκείνων που λάβαμε σταματώντας τη διαφημιστική καμπάνια, γιατί θα διατρέχαμε κίνδυνο να προκληθεί ακόμα μεγαλύτερη ζημία στον τουρισμό και να αντιμετωπίσουμε και νομικές συνέπειες.»

Τα παραπάνω τόνισε μεταξύ άλλων, μιλώντας στο Radio North 98.0 και στον δημοσιογράφο Βαγγέλη Μωυσή, ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, σχολιάζοντας  αιχμές της τομεάρχη τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κατερίνας Νοτοπούλου.

«Πραγματικά δεν θέλω να χαρακτηρίσω την κριτική αυτού του είδους. Μακάρι να βρει πραγματικά στοιχεία η κ. Νοτοπούλου και να κάνει κριτική υπαρκτή. Όμως επειδή ακριβώς δεν βρίσκει, προσπαθεί… να εφευρίσκει ανύπαρκτους προβληματισμούς.»

Ο κ. Θεοχάρης τόνισε ότι σε τέτοιες περιπτώσεις δεν πρέπει να λαμβάνονται προληπτικά μέτρα, αλλά να προετοιμαζόμαστε για επιτυχή διαχείριση της κρίσης.

«Τι θα μπορούσαμε να κάνουμε; Να προειδοποιήσουμε τις επιχειρήσεις που συνεργάζονταν με την “Thomas Cook”; Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα.»

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση προωθεί δέσμη μέτρων για τη στήριξη και των εταιρειών και των εργαζομένων που επλήγησαν από το «κανόνι», αλλά προέτρεψε να αξιοποιηθεί η ευκαιρία που γεννάται μέσα από την κρίση, για απαγκίστρωση του ελληνικού τουρισμού από μονοπωλιακές καταστάσεις.

Καταλήγοντας και ερωτηθείς σχετικά, ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν θα μείνει άπραγη όπως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ» έναντι της συνεχιζόμενης καταστρατήγησης της Συμφωνίας των Πρεσπών, από τους βόρειους γείτονες, που συνεχίζουν να προβάλουν τουριστικά τη χώρα τους ως «Μακεδονία» χωρίς γεωγραφικό προσδιορισμό: «Το είπε και ο πρωθυπουργός ότι θα υποχρεώσουμε τους γείτονες να μείνουν εντός πλαισίου της Συμφωνίας. Αυτό είδαμε να μην το κάνει η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα. Δεν θα είναι η τακτική που θα ακολουθήσει η νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη!»

Author: newsroom

Share This Post On
468 ad
Share This