Χαρδαλιάς: Μετά τις 27 Απριλίου η αποκλιμάκωση των μέτρων – Σε καραντίνα 6.645 πολίτες από το εξωτερικό

7 Απριλίου 2020

Στους 23.456 πολίτες ανέρχονται συνολικά όσοι έχουν επιστρέψει από το εξωτερικό και έχουν μπει σε καραντίνα 14 ημερών. Από αυτούς, σήμερα εξακολουθούν να βρίσκονται σε καραντίνα 6.645 σε καραντίνα καθώς και 1.059 στενές επαφές τους.

«Ο κρατικός μηχανισμός λαμβάνει κάθε απόφαση για να αποτρέψει τον κίνδυνο. Σ’ αυτό κινείται και η απόφασή μας για καραντίνα δύο εβδομάδων», σημείωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Για το ίδιο ζήτημα, ο κ. Χαρδαλιάς διευκρίνισε ότι συνεχίζονται οι επαναπατρισμοί αλλά αφορούν μόνο όσους χρήζουν άμεσης φροντίδας ή δεν έχουν που να μείνουν.

ΑΠΟΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Ο κ. Χαρδαλιάς γνωστοποίησε ακόμη ότι οποιαδήποτε συζήτηση περί αποκλιμάκωσης των μέτρων που έχουν ληφθεί απέναντι στον κοροναϊό θα ξεκινήσει μετά τις 27 Απριλίου. «Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει ανάγκη για αποκλιμάκωση των μέτρων αλλά ακόμη δεν είμαστε εκεί. Μέχρι τις 27 όλα θα συνεχίσουν με τον ίδιο τρόπο. Μετά θα ξεκινήσουμε συζήτηση για αποκλιμάκωση. Χρειάζεται υπομονή και επιμονή στον στόχο. Φέτος το Πάσχα θα είναι διαφορετικό», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Χαρακτήρισε δε, ως ανεύθυνη και αντικοινωνική στάση τη μετακίνηση των πολιτών τις ημέρες του Πάσχα. Ακόμη, τόνισε πως στον αέρα βρίσκεται και το covid19.gov.gr, δηλαδή, ο νέος κεντρικός κόμβος πληροφόρησης της κυβέρνησης. Έχει ερωτήσεις – απαντήσεις για όλα και στατιστική απεικόνιση των κρουσμάτων, όπως ανέφερε ο υφυπουργός.

Τέλος, για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, ο κ. Χαρδαλιάς εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που δίνουν τη μάχη απέναντι στην πανδημία για να προστατεύσουν τις ζωές όλων μας. «Δεν θα κάνουμε πίσω, θα προστατεύσουμε την ανθρώπινη ζωή», κατέληξε.

Πηγή parapolitika.gr

Author: Radionorth3

Share This Post On
468 ad
Share This