Φ.Καλοτεράκης: “Φάουλ” Κικίλια η ΠΝΠ για το ΚΕΘΕΑ

3 Οκτωβρίου 2019

«Επιδιώκουμε ραντεβού με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Υπουργό κ. Κικίλια και παράλληλα προσφεύγουμε στο ΣτΕ για την ακύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που καταργεί το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ!»

Αυτό δήλωσε μιλώντας στο Radio North 98 και στην εκπομπή «Βόρειος Αντίκτυπος» με τον δημοσιογράφο Βαγγέλη Μωυσή, ο Υποδιευθυντής του ΚΕΘΕΑ, αρμόδιος για τη Βόρεια Ελλάδα και πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θεραπευτικών Κοινοτήτων κ. Φαίδων Καλοτεράκης.

«Είναι προσβλητικό το υπονοούμενο για κακοδιαχείριση σε έναν φορέα που κάθε χρόνο ξετινάζεται στους ελέγχους και δεν σας κρύβω, ότι υπάρχουν μέλη του Δ.Σ. που σκέφτονται να κινηθούν με αγωγές κατά του Υπουργείου» πρόσθεσε. «Το ΚΕΘΕΑ κάθε χρόνο “ξετινάζεται” στους ελέγχους. Αν το θέμα ήταν η προοπτική να εκλεγεί πρόεδρος η κ. Ξένη Δημητρίου που είχε ταυτιστεί με την υπόθεση της Novartis, ναι εκεί μπορεί να κάναμε λάθος στρατηγικό, γιατί λογαριάσαμε μόνο την ιστορία της διαχρονικής συνδρομής της στην προσπάθεια του ΚΕΘΕΑ. Όμως αν πραγματικά είναι αυτός ο λόγος της ΠΝΠ, δεν ξέρω τι να πώ. Κρίμα. Σε κάθε περίπτωση είναι “φάουλ” του κ. Κικίλια… Από την προεδρία του ΚΕΘΕΑ έχει περάσει η Αμαλία Μεγαπάνου, πρώην σύζυγος του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή, η κόρη του Τζανετάκη, αλλά ποτέ δεν είχαμε αμφισβήτηση περί κομματισμού. Είναι κρίμα, όχι για εμάς τόσο που εργαζόμαστε εκεί. Αλλά για τα παιδιά που είναι στην προσπάθεια της απεξάρτησης και επανένταξης στην κοινωνία. Και για τους εκατοντάδες φίλους και μέλη συλλόγων οικογενειών που στηρίζουν και υπερηφανεύονται για το έργο του ΚΕΘΕΑ. Κάθε φορά που κάνουμε προσλήψεις δέχομαι τηλέφωνα από΄υπουργούς υφυπουργούς, γραμματείς και τους στεναχωρούσα λέγοντας ότι εμείς ακολουθούμε αξιοκρατικές μεθόδους. Φοβάμαι πως αυτό τελειώνει…»

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Author: newsroom

Share This Post On
468 ad
Share This