Υποχρεωτική η μάσκα στα σχολεία της Γαλλίας για παιδιά ηλικίας από 6 ετών και πάνω

29 Οκτωβρίου 2020

Η χρήση μάσκας στα σχολεία «θα επεκταθεί στα παιδιά του δημοτικού ήδη από την ηλικία των 6 ετών», ανακοίνωσε σήμερα ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ ενώπιον της Εθνοσυνέλευσης, μία ημέρα μετά την επιβολή νέου lockdown στη χώρα.

«Από την Δευτέρα, όταν επιστρέφουν τα παιδιά στα σχολεία, το υγειονομικό πρωτόκολλο θα τροποποιηθεί και θα ενισχυθεί για να διασφαλίσει την προστασία όλων των παιδιών, των εκπαιδευτικών, των γονιών των μαθητών βάσει της σύστασης που μας έκανε την Τετάρτη το Ανώτατο Συμβούλιο Δημόσιας Υγείας», εξήγησε ο Καστέξ, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Ο υπουργός Υγείας δεν μπορεί να αποκλείσει ένα τρίτο κύμα της COVID-19
Ο Γάλλος υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν δήλωσε σήμερα ότι δεν μπορεί να αποκλείσει ένα τρίτο κύμα του ιού που προκαλεί την ασθένεια COVID-19, καθώς η Γαλλία και η Γερμανία επέβαλαν νέα λοκντάουν προκειμένου να αντιμετωπίσουν ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας το οποίο εμφανίστηκε τον περασμένο μήνα. Ο Βεράν δήλωσε επίσης στον ραδιοφωνικό σταθμό France Info ότι πιθανόν γύρω στο ένα εκατομμύριο άνθρωποι είναι μολυσμένοι από τον ιό αυτή τη στιγμή στη Γαλλία.

newsbeast.gr

 

Author: Radionorth3

Share This Post On
468 ad
Share This