Τέλη κυκλοφορίας 2021: Πρόστιμο… ένα αυτοκίνητο θα πληρώσουν όσοι κυκλοφορούν ενώ έχουν καταθέσει πινακίδες

2 Δεκεμβρίου 2020

Τα ίδια με πέρσι θα είναι τα τέλη κυκλοφορίας 2021 με εκατομύρια ιδιοκτήτες μέσα στον Δεκέμβριο να σπεύδουν για να τα πληρώσουν. Ωστόσο, με διάταξη που κατατίθεται στη Βουλή πλέον οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα μπορούν και ηλεκτρονικά να καταθέσουν πινακίδες.

Η υποβολή ακινησίας από τον ιδιοκτήτη θα γίνεται μέσω της πλατφόρμας « MyCar» την οποία αναμένεται να δημιουργήσει και να θέσει σε εφαρμογή μέχρι το τέλος του μήνα η ΑΑΔΕ. Από τη στιγμή που κάνουν την αίτηση δηλώνουν την ακινησία του οχήματός τους, θα κρατούν τις πινακίδες στο σπίτι τους.

Ωστόσο η ηλεκτρονική «κατάθεση» πινακίδων συνοδεύεται από βαριές καμπάνες για όσους σκεφτούν να κυκλοφορήσουν το αυτοκίνητό τους το οποίο θεωρητικά θα έχει τεθεί σε ακινησία.

Η διάταξη θα προβλέπει την επιβολή προστίμου 10.000 ευρώ σε όσους πιαστούν από την Αστυνομία να κυκλοφορούν «παράνομα» το αυτοκίνητό τους. Εάν μάλιστα το λάθος αυτό γίνει και δεύτερη φορά τότε το πρόστιμο εκτοξεύεται στις 30.000 ευρώ. Δηλαδή στις περισσότερες περιπτώσεις τα πρόστιμα είναι υψηλότερα της αξίας του οχήματος και θα πρέπει να το σκεφτεί πολύ καλά όποιος αποφασίσει να κυκλοφορήσει στους ελληνικούς δρόμους το αυτοκίνητο που θα έχει θέσει σε ακινησία. Θα ήταν καλύτερο να αγοράσει καινούργιο αυτοκίνητο…

dikaiologitika.gr

Author: Radionorth2

Share This Post On
468 ad
Share This