Σύνοδος Κορυφής: Ελπίδες για συμβιβαστική λύση σήμερα από τον Μακρόν

20 Ιουλίου 2020

Ενα παράθυρο ελπίδας για την επίτευξη συμφωνίας σήμερα σχετικά με το Ταμείο Ανάκαμψης άφησε ο Γάλλος πρόεδρος, πριν από την επανάληψη των μαραθώνιων διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες στις 17:00 ώρα Ελλάδος, στην προσπάθεια να υπάρξει μια συμβιβαστική λύση και να γεφυρωθεί το χάσμα Βορρά και Νότου σχετικά με το Σχέδιο Ανάκαμψης της ευρωπαϊκής οικονομίας.

«Υπάρχουν οι ελπίδες για μία συμβιβαστική λύση, αλλά παραμένω επιφυλακτικός ως προς το αποτέλεσμα της συνόδου κορυφής», δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν. «Υπήρξαν στιγμές έντασης, αλλά τα πράγματα προχώρησαν και ένας συμβιβασμός είναι πιθανός», πρόσθεσε. Αρχίζω την σημερινή ημέρα με μεγάλη αποφασιστικότητα ώστε να καταγραφεί πρόοδος στην σύνοδο».Είχε προηγηθεί δήλωση του Γάλλου υπ. Οικονομικών, Μπρουνό Λεμέρ, ότι είναι «εφικτή και απαραίτητη μια συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής», ενώ ο Ολλάνδος  πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε, στις 6.30 το πρωί ώρα Βρυξελλών, δήλωσε «Κάναμε κάποια πρόοδο. Αλλά δεν είμαστε ακόμα εκεί».

Οι «φειδωλοί 4+1» εξακολουθούν να αντιστέκονται, αλλά οι δύο πλευρές είναι πλέον κοντά και υπάρχει προσδοκία για λύση σήμερα.

kathimerini.gr

Author: Radionorth2

Share This Post On
468 ad
Share This