Στα κρατητήρια του «Ελ. Βενιζέλος» 17 Ουκρανοί – Αγνόησαν την απαγόρευση εισόδου στη χώρα

7 Ιουλίου 2020

Στα κρατητήρια του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» βρίσκονται προσωρινά κρατούμενοι συνολικά 17 Ουκρανοί πολίτες, ανάμεσά τους και παιδιά, οι οποίοι ταξίδεψαν από το Κίεβο στην Αθήνα, κατά παράβαση της ισχύουσας απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.

Ειδικότερα, οι Ουκρανοί έφτασαν το απόγευμα του Σαββάτου στο αεροδρόμιο, με δύο πτήσεις της Ryanair και της Wizz Air. Κατά την είσοδό τους στον τερματικό σταθμό του αεροδρομίου, οι Αρχές τους κάλεσαν να υπογράψουν έγγραφο, με το οποίο θα έδιναν συναίνεση για τον άμεσο επαναπατρισμό τους, καθώς, όπως είναι γνωστό, δεν επιτρέπεται η είσοδος στην Ευρώπη για τους πολίτες τρίτων χωρών. Τότε, κατά πληροφορίες, εκείνοι αντέδρασαν, με αποτέλεσμα να διαταχθεί η προσωρινή κράτησή τους. Μάλιστα, οι ελληνικές Αρχές αφαίρεσαν από την κατοχή τους όσα αντικείμενα είχαν στις βαλίτσες τους, συμπεριλαμβανομένων και των φορητών υπολογιστών.

Παράλληλα, υποβλήθηκαν σε ειδικό τεστ για την ανίχνευση του κορωνοϊού. Οι ίδιοι επικοινώνησαν με τον πρόξενο της Ουκρανίας στην Αθήνα, ο οποίος τους πληροφόρησε ότι δεν επιτρέπεται η είσοδος στην Ελλάδα και πως θα πρέπει να γυρίσουν πίσω με τις ίδιες πτήσεις, με τις οποίες έφτασαν στην Ελλάδα. Οι συγκεκριμένες πτήσεις έχουν προγραμματιστεί για την Τρίτη 7 Ιουλίου.

cnn.gr

Author: Radionorth2

Share This Post On
468 ad
Share This