Σπύρος Βούγιας κατά Κ.Ζέρβα, Φ.Γεννηματά και… απλής αναλογικής!

25 Ιανουαρίου 2021

Διοίκηση μετακλητών στον Δήμο Θεσσαλονίκης, μονόδρομος κατάργησης της απλής αναλογικής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ανάγκη αντικατάστασης της Φώφης Γεννηματά στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, είναι τρεις διαπιστώσεις που έκανε ο πρώην υπουργός και νυν επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη” κ. Σπύρος Βούγιας μιλώντας στο Radio North 98  και στην εκπομπή “Βόρειος Αντίκτυπος”.

Ο κ. Βούγιας άφησε αιχμές για τη φιλοσοφία διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης από τον Δήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Ζέρβα και τους συνεργάτες του με αφορμή την πρόσφατη οριακή υπερψήφιση νέου Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών του δήμου: «ο Οργανισμός αυτός, όπως και ο προηγούμενος για να λέμε την αλήθεια βασίστηκε σε αυθαίρετες ανακατατάξεις, οι οποίες στην ουσία αποσκοπούσαν στον τελικό στόχο, ώστε ο δήμαρχος και η ομάδα γύρω από αυτόν των μετακλητών συμβούλων, στην  περίπτωσή μας είναι 10, συν τους αιρετούς αντιδημάρχους, που είναι η πολιτική ηγεσία, να μπορεί να υποκαθιστά και να παίρνει τις αποφάσεις κόντρα σε διευθυντές έμπειρους, που ήταν πολλά χρόνια, οι οποίοι δεν έχουν τη βασιμότητα και την αυτοπεποίθηση, που θα είχε κάποιος που κρίθηκε αξιοκρατικά από υπηρεσιακές κρίσεις. Έχουν να γίνουν αξιολογικές κρίσεις στον Δήμο Θεσσαλονίκης πάρα πολλά χρόνια.»

Ο ίδιος, τάχθηκε «υπέρ μιας αλλαγής του εκλογικού νόμου, που θα φέρει τα πράγματα περίπου όπως ήταν παλιά δίνοντας ένα ισχυρό ποσοστό 3/5 σ΄όποια δημοτική παράταξη πάρει πάνω από 42%».

Όσον αφορά στο ΚΙΝΑΛ ο κ. Βούγιας τόνισε: «Ο χώρος παραμένει ζωντανός και φωνάζει, θα λεγα κραυγάζει, για ένα καινούριο σχήμα, το οποίο δεν θα είναι προσκολλημένο στο 6%, ούτε φυσικά θα κάνει ένα άλμα απότομο στον 40% των προηγούμενων 10ετιών,αυτά δεν γίνονται, αλλά τουλάχιστον  να παρουσιαστεί με μεγαλύτερη δύναμη, ώστε να μη φοβάται από τη μια ή την άλλη πλευρά πως θα απορροφηθεί και θα εξαφανιστεί.»

Και συμπλήρωσε: «Ως όνομα το ΠΑΣΟΚ είναι πολύ παλιό και το ΚΙΝΑΛ είναι πολύ αδύναμο. Δεν είναι κινηματικά αυτά τα σχήματα. Βλέπω θετικά τις αλλαγές και την προφανή υποψηφιότητα του Ανδρέα Λοβέρδου, ίσως και άλλων ώστε να βρεθεί κάποιος. Ο ηγέτης παίζει ρόλο, κακά τα ψέματα. Και το ΚΙΝΑΛ χρειάζεται μια αλλαγή αν και πρέπει να αναγνωρίσουμε στην κ. Γεννηματά ότι με την εμπειρία της, το ύφος της, το χαρακτήρα της μπόρεσε και κράτησε όρθιο το ΚΙΝΑΛ, όχι όμως με πολύ υψηλά ποσοστά…»

Στην ίδια εκπομπή ο πρώην βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Φλωρίδης, διευκρίνισε σε συνέχεια της συνέντευξης που είχε παραχωρήσει στο Radio North 98 την προηγούμενη Παρασκευή, ότι η δήλωση του περί «ανάγκης αυτοδιάλυσης αυτοσχηματισμών» δεν αφορούσε στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στην διαπίστωση που είχαν κάνει ο ίδιος και άλλα μέλη της πολιτικής κίνησης “Ώρα Αποφάσεων”, για τους σχηματισμούς του ενδιάμεσου χώρου μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή για ΠΑΣΟΚ, ΚΙΝΑΛ, Ποτάμι, ΔΗΜΑΡ, κλπ.

Ο ίδιος δεν έδειξε ενθουσιασμένος με την προοπτική Λοβέρδου, αν και όπως επανέλαβε, το ΚΙΝΑΛ χρειάζεται αλλαγή ηγεσίας.

φωτογραφεία αρχείου 

 

Author: Radionorth2

Share This Post On
468 ad
Share This