Π. Ρήγας: «O ΣΥΡΙΖΑ ήταν το 2015 στη Σύνοδο του Βερολίνου»

17 Ιανουαρίου 2020

«Είμαστε απόντες για ένα ζήτημα που μας αφορά, χωρίς δικαιολογία. Υπάρχει μια συμφωνία της κυβέρνησης του κ. Σάρατζ στη Τρίπολη με την Τουρκία  που έχει να κάνει με παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.»

Αυτό είπε ο κ. Πάναγιώτης Ρήγας πρώην βουλευτής και πρώην αναπλ. υπουργός Εθνικής Άμυνα επί ΣΥΡΙΖΑ στο Radio North 98 και την εκπομπή «Βεράντα Αριστοτέλους» για τη μη συμμετοχή της Ελλάδας στη Σύνοδο του Βερολίνου, ενώ σχολιάζοντας τη σχετική αναφορά του πρωθυπουργού στη συνέντευξή του στον Alpha, περί διαχρονικής απουσίας της Ελλάδας από τη συγκεκριμένη Σύνοδο, είπε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν το 2015 στη Σύνοδο του Βερολίνου».

Σχετικά με την πρόσκληση Χαφτάρ στην Αθήνα, πρόσθεσε: «Όποιες επαφές γίνονται και συμβάλλουν στα εθνικά θέματα είναι απολύτως σωστές. Δεν μπορεί όμως στη Διάσκεψη του Βερολίνου να είμαστε δια αντιπροσώπων, είτε δια του Χαφτάρ, είτε δια της γαλλικής πλευράς, για υπεράσπιση  των συμφερόντων του ελληνικού κράτους.»

Επιπροσθέτως τόνισε: «Δεν υπάρχει μικροψυχία από εμάς για τη στήριξη εθνικών μας θεμάτων, δεν μπορώ να αντιληφθώ το βέτο αυτή τη στιγμή. Πρέπει να είσαι παρών στις όποιες αποφάσεις, για να τις καταδικάσεις και να απορριφθεί αυτή η συμφωνία.»

Author: newsroom

Share This Post On
468 ad
Share This