Προοπτικές συνεργασίας ανάμεσα στις δύο κορυφαίες εκθέσεις του αγροτικού κλάδου AGROTICA και AGRILEVANTE by EIMA

9 Ιουνίου 2023

Οι προοπτικές συνεργασίας ανάμεσα στις μεγάλες Ευρωπαϊκές εκθέσεις του αγροτικού κλάδου, Agrotica και Agrilevante by EIMA, αποτέλεσαν το αντικείμενο συνέντευξης Τύπου, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη ΔΕΘ στο πλαίσιο της έκθεσης Forward Green.

Η διεθνής έκθεση γεωργικών μηχανημάτων, Agrilevante by EIMA, διοργανώνεται από την FederUnacoma (Ιταλική Ένωση Κατασκευαστών Γεωργικών Μηχανημάτων) στο Μπάρι της Ιταλίας από τις 5-8 Οκτωβρίου 2023.

Τις δυνατότητες συνεργασίας ανάμεσα στις δύο εκθέσεις επισήμανε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ-HELEXPO, δρ. Κυριάκος Ποζρικίδης, σημειώνοντας ότι η Ιταλία είναι μία από τις μεγαλύτερες δυνάμεις διεθνώς στην κατασκευή γεωργικών μηχανημάτων κάθε είδους.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και Επίτιμος Πρόξενος της Ιταλίας, κ. Χρήστος Σαραντόπουλος, τόνισε ότι η επαναλειτουργία της Agrilevante μετά την περίοδο της πανδημίας δημιουργεί νέα δεδομένα όσον αφορά στη συνεργασία με τη ΔΕΘ-HELEXPO.

Στις πολύ μεγάλες εισαγωγές Ιταλικών τρακτέρ και γενικά αγροτικών μηχανημάτων στην Ελλάδα (μερίδιο της Ιταλίας άνω του 80% στις εισαγωγές τρακτέρ στη χώρα μας) αναφέρθηκε ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Μηχανημάτων (ΣΕΑΜ), κ. Παναγιώτης Κατσαρός.

Το χαρακτήρα της έκθεσης Agrilevante ανέδειξε ο γενικός διευθυντής επικοινωνίας της FederUnacoma, κ. Girolamo Rossi, υπογραμμίζοντας ότι είναι αφιερωμένη στην Μεσογειακή αγροτική ζωή.

Το πλαίσιο της συνεργασίας με τη ΔΕΘ-HELEXPO περιέγραψε το στέλεχος του Τμήματος Εκδηλώσεων της FederUnacoma, κ. Davide Gallarate, κάνοντας λόγο για διοργάνωση Ελληνο-Ιταλικής Ημέρας στο πλαίσιο της Agrilevante. Ο ίδιος παρουσίασε αναλυτικά τα ποσοτικά και ποιοτικά δεδομένα της Agrilevante (συνημμένη η σχετική παρουσίαση), στην οποία θα εκτεθούν πάνω από 8.000 μοντέλα μηχανημάτων και εξαρτημάτων.

Στη συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκαν και ο Γενικός Γραμματέας του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, κ. Marco Della Puppa, καθώς και ο δημοσιογράφος, κ. Θεόδωρος Σδρούλιας.

Author: newsroom

Share This Post On
468 ad
Share This