Πληρωμές 160 εκατ. ευρώ σε 282.500 δικαιούχους από ΕΦΚΑ και ΟΑΕΔ

8 Δεκεμβρίου 2021

Σχεδόν 160 εκατ. ευρώ σε πάνω από 282.500 δικαιούχους θα καταβληθούν στο πλαίσιο των πληρωμών που έχουν προγραμματίσει για αυτή την εβδομάδα ΕΦΚΑ και ΟΑΕΔ, ενώ οριστικά στις 15 Δεκεμβρίου θα δοθεί από τον ΟΠΕΚΑ το έκτακτο ελάχιστο εγγυημένο επίδομα σε όλους τους δικαιούχους. Βάσει του προγραμματισμού, από τον e-ΕΦΚΑ, έως τις 10 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν 19,7 εκατ. ευρώ σε 730 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ. Σήμερα, 7 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί 1,15 εκατ. ευρώ σε 2.290 δικαιούχους, ως αναδρομικά κληρονόμων από επιστροφή μνημονιακών μειώσεων, ενώ 35.000 ευρώ θα καταβληθούν σε 60 δικαιούχους για κληρονομικές παροχές επικουρικής σύνταξης.

Από τον ΟΑΕΔ θα καταβληθούν 110 εκατ. ευρώ σε 250.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων, 22 εκατ. ευρώ σε 6.500 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης και 6 εκατ. ευρώ σε 23.000 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας.

Αναλυτικότερα, σήμερα ξεκινάει η πληρωμή της τακτικής επιδότησης ανεργίας, της επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων, καθώς και η καταβολή του δώρου Χριστουγέννων στους επιδοτούμενους ανέργους και στους δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας. Η διαδικασία θα συνεχιστεί μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου 2022. Οι πιστώσεις των επιδομάτων και του δώρου Χριστουγέννων θα γίνουν αυτόματα, με απευθείας κατάθεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων και, όπως επισημαίνει ο οργανισμός, δεν υφίσταται κανένας λόγος προσέλευσης των δικαιούχων στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ. Οι πληρωμές εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς εντός 3 εργάσιμων ημερών, μετά την καταβολή τους από τον ΟΑΕΔ.

Τέλος, για την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 15 Δεκεμβρίου οριστικοποιήθηκε από τον ΟΠΕΚΑ η καταβολή της πρόσθετης εισοδηματικής ενίσχυσης των ωφελουμένων του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

kathimerini.gr

Author: Radionorth2

Share This Post On
468 ad
Share This