Πελώνη: Δεν τίθεται θέμα ειδικών προνομίων για τους εμβολιασμένους

10 Μαΐου 2021

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη διέψευσε τη Δευτέρα τα σενάρια που θέλουν την κυβέρνηση να εξετάζει την παροχή ειδικών προνομίων σε όσους πολίτες εμβολιάζονται έναντι του κορωνοΐού.

Όπως δήλωσε η κυρία Πελώνη, «δεν έχει νόημα οποιαδήποτε συζήτηση περί ειδικών προνομίων για τους εμβολιασμένους, αν δεν ανοίξει πλήρως η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς του γενικού πληθυσμού».

Για τον κορωνοϊό και την ανάκαμψη στη μετά-Covid εποχή

Όπως είπε η κυρία Πελώνη, σε ό,τι αφορά τη μάχη κατά του κορονοϊού, ο Πρωθυπουργός στήριξε την πρόταση για την προσωρινή άρση των πνευματικών δικαιωμάτων των πατεντών των εμβολίων, όπως είχε κάνει ήδη από τον Απρίλιο. αλλά και τον Μάιο του 2020, προκειμένου να παραχθούν όσο το δυνατόν περισσότερα εμβόλια και να μειωθεί το χάσμα ανάμεσα στις αναπτυγμένες και τις αναπτυσσόμενες χώρες.

Σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο, «ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ακόμη τη σημασία της γρήγορης εφαρμογής του Ψηφιακού Πράσινου Πιστοποιητικού προκειμένου να επιτευχθεί η όσο το δυνατόν πιο ανεμπόδιστη μετακίνηση των πολιτών που επιθυμούν να ταξιδέψουν, ενώ τόνισε την ανάγκη να μην υπάρχουν υπερβολικοί περιορισμοί κατά την επιστροφή των ταξιδιωτών στις χώρες προέλευσης».

Για τους εμβολιασμούς

Η Ελλάδα με τις 1.500 εμβολιαστικές γραμμές που διαθέτει, εμβολιάζει ήδη καθημερινά πάνω από 100.000 εμβολιασμούς. Έως το τέλος του μήνα θα έχουμε ξεπεράσει ως χώρα τους 5,4 εκατ. εμβολιασμούς.

Για το νομοθετικό έργο

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση του οικογενειακού Δικαίου και ειδικότερα για τη συνεπιμέλεια τέκνων. Η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφέρθηκε εξάλλου και στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την προστασία των ζώων συντροφιάς.

cnn.gr

Author: Radionorth2

Share This Post On
468 ad
Share This