Παρουσίαση βιβλίου – Σεμινάριο Επίλυση συγκρούσεων και διαχείριση κρίσεων στο σχολείο και την τάξη 05-04 | 18.30 Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα

30 Μαρτίου 2023

Ένα βιβλίο για τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς αλλά και τους φοιτητές που έρχονται σε επαφή με την σχολική πραγματικότητα, υπό το πρίσμα της επίλυσης συγκρούσεων και της διαχείρισης κρίσεων στο σχολικό περιβάλλον, παρουσιάζουν σε ένα πρωτότυπο σεμινάριο στον χώρο του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, οι Εκδόσεις Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Οι συγγραφείς Σταύρος Γρόσδος, Δρ Οπτικοακουστικού Γραμματισμού και Δημιουργικής Γραφής στην Εκπαίδευση και Ευάγγελος Κελεσίδης, Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, θα συνομιλήσουν με τους:

– Μαρία Πλατσίδου, Καθηγήτρια, Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής Παν. Μακεδονίας

– Φανή Τσατσάια, Ιστορικό Τέχνης, Υπ. Διδάκτωρ Σύγχρονης Ιστορίας ΑΠΘ
Διευθύντρια του Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα

– Χρήστο Ρουμπίδη, Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Τη συζήτηση συντονίζει η Διευθύντρια των Εκδόσεων Παν. Μακεδονίας, Ιωάννα Δανδέλια

Το περιεχόμενο του βιβλίου «Επίλυση συγκρούσεων και διαχείριση κρίσεων στο σχολείο και την τάξη» είναι πολύτιμο, τόσο για τα υποψήφια στελέχη της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα οποία βρίσκονται σε διαδικασία επιλογής, όσο και για τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι καλούνται καθημερινά να προλάβουν ή να επιλύσουν συγκρούσεις στο σχολείο και την τάξη.

Διαβάζοντας δεκάδες παραδειγματικά σενάρια και επιμορφωτικές δραστηριότητες, ο υποψήφιος διευθυντής σχολικής μονάδας αποκτά δεξιότητες σχεδιασμού και υλοποίησης δράσεων για την επίλυση συγκρούσεων και τη διευθέτηση κρίσεων στον σχολικό χώρο, με παρεμβάσεις πρακτικά εφαρμόσιμες, αποτελεσματικές, νόμιμες και παιδαγωγικά ορθές.

Το σεμινάριο – παρουσίαση του βιβλίου που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Απριλίου 2023 στις 18.30 μ.μ. είναι ανοικτό στο κοινό με ελεύθερη είσοδο.

Author: newsroom

Share This Post On
468 ad
Share This