Παπαευαγγέλου: Στο 91% η πληρότητα των ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη

16 Απριλίου 2021

Τις 26.000 φτάνει ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων, σύμφωνα με την καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Την ίδια στιγμή, η ίδια ανέφερε ότι ο δείκτης θετικότητας αυτής της εβδομάδας υποχώρησε στο 5,3% κάτι που όπως τόνισε ήταν αναμενόμενο λόγω των περισσότερων τεστ κορωνοϊού.

Όπως είπε η κ. Παπαευγαγέλου, το Κιλκίς, το Ρέθυμνο και η Θάσος ανησυχούν τους ειδικούς και ξεκαθάρισε πως ο ιός καραδοκεί να μας ξεγελάσει.

Όσον αφορά στις νοσηλείες, ένας στους τέσσερις ασθενείς που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ είναι κάτω των 60 ετών. Η κ. Παπαευαγγέλου τόνισε από την άλλη πως μειώνεται ο αριθμός των ασθενών που είναι άνω των 75 ετών στις ΜΕΘ, κάτι που δείχνει το πόσο συμβάλλει ο εμβολιασμός στην «μάχη» κατά του κορωνοϊού.

Συνολικά, 5.500 ασθενείς νοσηλεύονται στην επικράτεια και σύμφωνα με τις προβλέψεις η αποσυμφόρηση των νοσοκομείων θα καθυστερήσει ακόμη δύο με τρεις εβδομάδες.

“Ο αριθμός των διασωλήνωσεων είναι μεγαλύτερος από τις αποσωληνώσεις” είπε. Σύμφωνα με τα όσα είπε η ίδια, 86% είναι η πληρότητα των ΜΕΘ στην επικράτεια και 91% στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

«Τώρα είναι η ώρα της αυτοσυγκράτησης. Έχουμε αρκετό δρόμο μπροστά μας», είπε ακόμα με νόημα, σημειώνοντας πως κάθε άλλο παρά… κοντεύει το τέλος της κρίσιμης περιόδου που διανύουμε.

Author: Radionorth3

Share This Post On
468 ad
Share This