Ποιοι θέλουν νέους Γρηγορόπουλους;

12 Νοεμβρίου 2019

Γράφει ο Βαγγέλης Μωυσής

Στα γεγονότα της ΑΣΟΕΕ στην Αθήνα -κυρίως- αλλά και στα αντιεξουσιαστικά στοιχεία που “ξεμύτισαν” στη Καμάρα και ξεκινούν να δημιουργούν “κλίμα” ενόψει 17ης Νοεμβρίου, μπορεί κανείς να “αναγνωρίσει” πολλά από εκείνα τα “συμπτώματα” της… προ διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ περιόδου, στα οποία επένδυε η τότε αντιπολίτευση Τσίπρα, επιχειρώντας να αποδομήσει την τότε κυβέρνηση Σαμαρά.

Ένα τσούρμο “φοιτητές” και “αντιεξουσιαστές” διαμαρτύρονται για την είσοδο της αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ και την “κατάργηση του ασύλου”. Σε μια ΑΣΟΕΕ, σε υπόγειο της οποίας βρέθηκαν προηγουμένως ένα σωρό “καλούδια” στη γιάφκα των μπαχαλάκηδων που εντοπίστηκε: άδεια μπουκάλια (όχι προς ανακύκλωση προφανώς), καδρόνια, ρούχα, γάντια, μάρμαρα για “πολεμοφόδια”, πυροσβεστήρες, κ.α.

Σημειωτέον: Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, ενοχλήθηκε από τον όρο γιάφκα που χρησιμοποιήθηκε για το υπόγειο της ΑΣΟΕΕ, επειδή λέει αυτή η λέξη, συνδέεται με την τρομοκρατία! Να τολμήσω να υποθέσω ότι στο μυαλό του κ. Φίλη, τα καλόπαιδα που στοίβαξαν τα ευρήματα του υπογείου, προσπαθούν να βρουν τη θεραπεία για τον καρκίνο;

Τι είδαμε λοιπόν; Το τσούρμο των “φοιτητών” να προκαλεί την αστυνομία, να “παπαγαλίζει” συνθήματα για το πανεπιστημιακό άσυλο, κάποιους να διαμαρτύρονται ότι οι αστυνομικοί… τους έσπρωξαν (μπαρουτοκαπνισμένοι επαναστάτες, όχι αστεία) και βέβαια τους ίδιους να κατηγορούν τις αρχές ότι “θέλουν νέο Γρηγορόπουλο”.

Είναι σαφές όμως:

Την πραγματική απειλή για το πανεπιστημιακό άσυλο την αποτελούν οι ίδιοι οι… ανίατοι δήθεν υπερασπιστές του.  Διότι είναι της ιδίας “συνομοταξίας” μ` εκείνους που τρομοκρατούν και προπηλακίζουν καθηγητές, που εμποδίζουν μαθήματα σχολών να τελειώσουν και συνεδριάσεις συγκλήτου να πραγματοποιηθούν. Σε πανεπιστήμια, όπου το μόνο άσυλο που χρειάζεται να προστατευθεί, είναι αυτό των καθηγητών που θέλουν να διδάξουν απερίσπαστοι και των φοιτητών που θέλουν να διδαχθούν απερίσπαστοι. Διότι οι ιδέες και οι απόψεις διακινούνται ελεύθερα παντού πια. Σε κάθε χώρο, σε κάθε πλατεία, στο διαδίκτυο, παντού!

Είναι επίσης σαφές:

Νέους “Γρηγορόπουλους” επιθυμούν εκείνοι που επιδιώκουν και επιθυμούν να συγκρουστούν με την αστυνομία και  οι υποκινητές τους.  Διότι χωρίς σύγκρουση και χωρίς “Γρηγορόπουλους” δεν μπορούν να υπάρξουν… Δεν έχουν υπόσταση… Δεν έχουν πια ιδεολογικό σημείο αναφοράς αρκετά ισχυρό για να δικαιολογεί την ύπαρξή τους στο πολιτικό φάσμα, ή στις παρυφές του.

Απέναντι σε τέτοιες τακτικές, κυβέρνηση και αστυνομία αντιμετωπίζουν την μεγαλύτερη πρόκληση των ημερών, ιδιαίτερα ενόψει της επετείου της 17ης Νοεμβρίου, το νόημα της οποίας διαστρεβλώνουν κάθε χρόνο εκείνοι που καπηλεύονται τους αγώνες για τη Δημοκρατία, όπως άλλοι, οι εθνικιστές, καπηλεύονται τους πατριωτικούς αγώνες.

Κυβέρνηση και αστυνομία, οφείλουν να ισορροπήσουν ανάμεσα στην επαγγελματική ψυχραιμία έναντι προκλήσεων ακραίου τύπου και στην αποφασιστικότητα δράσης και επιτέλους μαζικής προσαγωγής μπαχαλάκηδων στη Δικαιοσύνη για παραδειγματική τιμωρία, χωρίς ενοχικά σύνδρομα που “ευνουχίζουν” την ΕΛ.ΑΣ.

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στις 17 Νοεμβρίου, σίγουρα θα κληθεί να δώσει “εξετάσεις” επί των υποσχέσεων για αποκατάσταση της τάξης και της ασφάλειας. Διότι οι “μπαχαλάκηδες” και ο υποστηρικτές τους, έχουν ήδη δείξει προθέσεις τους…

 

Author: newsroom

Share This Post On
468 ad
Share This