Παίζω – Δρω – MotiON #vol.15 – Be free, feel real! η μεγάλη γιορτή της Σχολής Στελεχών Χ.Α.Ν.Θ.

26 Απριλίου 2023

 

 

Το  Σάββατο 6 Μαΐου 2023 και ώρες 10:00 – 17:00 θα πραγματοποιηθεί το «Παίζω – Δρω – MotiON #vol.15 – Be free, feel real στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, δίπλα από τον Λευκό Πύργο.

Τα τελευταία 14 χρόνια, κάθε τέλος «σεζόν», τα μεγαλύτερα παιδιά του προγράμματος της Σχολής Στελεχών της Χ.Α.Ν.Θ., οι νεαροί εθελοντές μας, ηλικίας 16 ετών, καλούνται να οργανώσουν και να υλοποιήσουν ένα ολοκληρωμένο «project», με την μορφή ενός event.

Βασικός στόχος της εκδήλωσης είναι η εκπαίδευση στην προσήλωση στους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ, ως λύση στα περιβαλλοντικά και κοινωνικά ζητήματα που πλήττουν τον πλανήτη μας.

Τη φετινή χρονιά, λοιπόν, το “Παίζω – Δρω – MotiON vol.15 έχοντας ως κύρια θεματική τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία, θα επικεντρωθεί περισσότερο στην κοινωνική διάσταση αυτών των στόχων.

Μέσω της εκδήλωσής μας, θέτουμε ως προτεραιότητα να ευαισθητοποιήσουμε και να ενημερώσουμε σχετικά με προβλήματα της σύγχρονης παγκόσμιας πραγματικότητας, όπως η φτώχεια, η πείνα, η υγεία, οι κοινωνικές ανισότητες, η κλιματική αλλαγή και στη συνέχεια να προτείνουμε λύσεις τόσο σε ατομικό, όσο και σε κοινωνικό επίπεδο, υιοθετώντας έναν φιλικό προς τον συνάνθρωπο και το περιβάλλον τρόπο ζωής.

Παρακάτω μερικές από τις δράσεις που θα διοργανώσουν οι νεαροί εθελοντές μας:

  • Διαδραστικά Quiz που αποσκοπούν στην ενημέρωση για την κατοχύρωση των ανθρώπινων δικαιωμάτων
  • Debate για κοινωνικά ζητήματα
  • Συλλογή προσωπικών σκέψεων για την ελευθερία
  • Εκμάθηση βασικών κινήσεων στη Νοηματική
  • Βιωματικές δραστηριότητες που σχετίζονται άμεσα με τους 17 στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης όπως «Ψάρεψε το σκουπίδι», «Memory», «Κατασκευές ανακυκλώσιμων»
  • Happenings όπως Facepainting, «Twister», «Σκυταλοδρομίες», «Mini Ποδόσφαιρο» κ.ά.
  • Μουσικοχορευτικά δρώμενα
  • Zero waste & Second hand thrift shop

 

Λίγα λόγια για τη Σχολή Στελεχών…

Η Σχολή Στελεχών με έδρα τη Θεσσαλονίκη, εκπαιδεύει περισσότερα από 800 στελέχη ετησίως, σε Θεσσαλονίκη, Ασβεστοχώρι, Αθήνα & Βόλο και αποτελεί ένα εργαστήρι μη τυπικής εκπαίδευσης, τριετούς διάρκειας για εφήβους και νέους, με θέματα όπως συνεργασία, επικοινωνία, ομαδικότητα, ηγεσία, προσφορά, λήψη αποφάσεων, εθελοντισμό κ.λπ.

Σας περιμένουμε όλους!

Μικρούς και μεγάλους!


Σημείωση:

*Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

**Είσοδος ελεύθερη για το κοινό

Περισσότερες πληροφορίες: https://ymca.gr/pezo-dro-motion-vol-15-be-free-feel-real/

Author: newsroom

Share This Post On
468 ad
Share This