Πάτρα: Ξύλο και καπνογόνα σε σχολείο για τα μάτια μιας κοπέλας

8 Δεκεμβρίου 2021

Επεισόδια σημειώθηκαν σε σχολικό συγκρότημα στην Πάτρα, με μαθητές να παίζουν ξύλο και να κάνουν χρήση καπνογόνων ενώ ένας τραυματίστηκε.

Η αφορμή για τα επεισόδια φέρεται να ήταν η αντιπαλότητα δύο νεαρών για μια κοπέλα.

Όπως ανέφεραν πηγές στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», το πρωί της Τρίτης ένας νεαρός εξωσχολικός μαζί με την παρέα του βρέθηκε στο σχολείο.

Όταν ο μαθητής αντελήφθη την παρουσία του, τον πλησίασε και φέρεται να του επιτέθηκε λεκτικά και στη συνέχεια τον γρονθοκόπησε.

Ο νεαρός ανταπέδωσε την μπουνιά τραυματίζοντας τον 15χρονο στη μύτη. Τότε φίλοι και συμμαθητές του, που παρακολουθούσαν το επεισόδιο, άναψαν καπνογόνο και έναν πυρσό, με την κατάσταση σύμφωνα με μαρτυρίες να βγαίνει εκτός ελέγχου.

Στο σημείο κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όπου μετέφερε τον τραυματία στο Καραμανδάνειο για την παροχή πρώτων βοηθειών, η Πυροσβεστική και η Αστυνομία, χωρίς ωστόσο να υποβληθούν μηνύσεις από τη Διεύθυνση του σχολείου, η μεταξύ των εμπλεκόμενων.

Την απερίφραστη καταδίκη του για τα όσα συμβαίνουν στο σχολικό συγκρότημα, εξέφρασε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, Ανδρέας Ζέρβας. «Αυτό που με έχει διαβεβαιώσει η Διεύθυνση του σχολειού είναι ότι έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, για τη διελεύκανση αυτών των επεισοδίων. Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, καταδικάζει τα γεγονότα που δεν συνάδουν με την εκπαιδευτική διαδικασία και από καιρό έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για τη διελεύκανση των γεγονότων και κυρίως για την αποκατάσταση της εκπαιδευτικής διαδικασίας στη σωστή εκπαιδευτική και παιδαγωγική κατεύθυνση» δήλωσε.

Σημειώνεται πως το τελευταίο διάστημα στο σχολικό συγκρότημα – τέρμα Αγίας Σοφίας -, όπου συστεγάζονται το 2ο και το 6ο ΕΠΑΛ Πάτρας γίνονται συχνά επεισόδια.

cnn.gr

Author: Radionorth2

Share This Post On
468 ad
Share This