Πάνος Ρήγας στο Radio North: Κατ` εντολή Λοβέρδου οι ισχυρισμοί Καλογρίτσα για τα 3.000.000!

7 Ιουλίου 2020

Τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ και πρώην υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο, βάζει ευθέως στο στόχαστρο της αντιπαράθεσης για τα 3.000.000 του Καλογρίτσα, που η πλευρά του επιχειρηματία υποστηρίζει ότι κατέληξαν στο Documento, το μέλος της Κ.Ε. και πρώην αν.Υπουργός Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας, υποστηρίζοντας ούτε λίγο-ούτε πολύ, ότι ο κ. Λοβέρδος ως δικηγόρος του Καλογρίτσα… υπαγόρευσε στον πελάτη του τους ισχυρισμούς για τη διάθεση των χρημάτων.

Συγκεκριμένα κληθείς να σχολιάσει το θέμα τόνισε: «Εμείς όταν διαπιστώσαμε ότι δεν έχει τα χρήματα (σ.σ.:ο Καλογρίτσας) και δεν μπορεί να προχωρήσει για τις τηλεοπτικές άδειες, βγήκε εκτός πεδίου. Είχε δεσμεύσει τότε 3.000.000 βάσει του νόμου για την άδεια. Αυτά είναι χρήματα που υποτίθεται ότι λέει (σ.σ.:που πήγαν), δια της εντολής του κυρίου Λοβέρδου που είναι ο δικηγόρος του.»

Στο επίμονο δε ερώτημα αν ισχυρίζεται πως ο Ανδρέας Λοβέρδος υπαγόρευσε στον Καλογρίτσα τους ισχυρισμούς για τα 3.000.000 ο κ. Ρήγας επέμεινε: «Εγώ λέω να το σκεφτείτε κι αυτό. Ακριβώς έτσι.»

Στην δε παρατήρηση ότι δεν είναι παιδί ο Καλογρίτσας για να του πει ένας δικηγόρος «πες αυτό» και να το πράξει, αν δεν είναι αληθές ή αν δεν  λέει ψέματα για δικούς του λόγους, ο κ. Ρήγας συνέχισε: «Δεν κάνω εικασίες, θα σας πω το ιστορικό. Αυτά είχαν δεσμευτεί για τις άδειες. Δεν μπορούσε να τα αποδεσμεύσει. Αυτά τα χρήματα δεν μπορούσαν και να πάνε στο Documento και να είναι δεσμευμένα. Όταν αποδεσμεύτηκαν είχε στηθεί το Documento και είχε αποχωρήσει ο Καλογρίτσας.»

Σε ότι αφορά στις συνομιλίες και στις καταγγελίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, ο κ. Ρήγας υποστήριξε ότι πρόκειται για παρακράτος της Ν.Δ. επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και πράγματα που αποκαλύπτονται και «αποδεικνύονται» για υπουργούς της Ν.Δ., ενώ «τίποτα δεν αποδεικνύεται» για το Ν.Παππά οι εξηγήσεις του οποίου «με καλύπτουν όσον αφορά την μη εμπλοκή του σε ηθικά και αξιακά ζητήματα», ενώ πρόσθεσε πως «όσα βλέπουν το φως για οποιονδήποτε, είτε λέγεται Ρήγας, είτε Καμμένος, πρέπει να τα ξεκαθαρίσει η Δικαιοσύνη.»

Σε ότι αφορά στην οικονομία, ο κ. Ρήγας υποστήριξε ότι η κυβέρνηση χάνει χρόνο, αντιπαραβάλλοντας τις παραινέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για «εμπροσθοβαρή» μέτρα.

«Λάθος υπολογίζει τις ενισχύσεις η Ευρωπαϊκή Επιτροπή», υποστήριξε, απαντώντας στην παρατήρηση ότι η Ε.Ε. τοποθετεί την Ελλάδα στις χώρες με την ύψηλότερη δαπάνη στήριξης των οικονομιών τους, ως ποσοστό επί του ΑΕΠ. «Κακώς υπολογίζει την επιστρεπτέα προκαταβολή, για παράδειγμα, αφού οι δικαιούχοι πρέπει να την επιστρέψουν ως δάνειο.»

Για το προσφυγικό τόνισε την ανάγκη να αλλάξει στάση η Ευρώπη, ενώ αναφερόμενος στις προκλήσεις των Σκοπιανών, που πατάνε στη Συμφωνία των Πρεσπών για να ζητάνε αποκλειστική χρήση του ονόματος «Μακεδονία», ο κ. Ρήγας τόνισε ότι «μπορούν να ζητάνε ότι θέλουν, αλλά είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόσουν τη συμφωνία».

 

Author: Radionorth2

Share This Post On
468 ad
Share This