Νοσηλεύτριες από την Κρήτη εθελοντικά στο «Ιπποκράτειο»

18 Νοεμβρίου 2020

Δέκα νοσηλεύτριες μεταβαίνουν από την Κρήτη στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να συνδράμουν εθελοντικά τους συναδέλφους τους στη μάχη κατά του κορωνοϊού.

Η Βασιλική, η Ολυμπία, η Ευαγγελία, η Άρτεμις, η Κατερίνα, η Μαλαματή, η Ευφροσύνη, η Ανθή, η Χρυσούλα και η Πηνελόπη, από αύριο αναλαμβάνουν υπηρεσία στο «Ιπποκράτειο», όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας ότι υποκλίνεται στο μεγαλείο της ψυχής και της λεβεντιάς τους. Όπως είπε ο κ. Κικίλιας, οι δέκα νοσηλεύτριες, από τα νοσοκομεία της Κρήτης, έχουν εξειδίκευση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και θα φτάσουν απόψε στη Θεσσαλονίκη με πτήση από το Ηράκλειο.

«Την περασμένη εβδομάδα δήλωσα, από τη Θεσσαλονίκη, ότι όλη η Ελλάδα είναι πλέον μία Υγειονομική Περιφέρεια και η κάθε Υγειονομική Περιφέρεια θα στηρίζει την άλλη», ανέφερε ο υπουργός και συμπλήρωσε ότι κι άλλοι – από περιοχές που δεν πλήττονται σε μεγάλο βαθμό- επιθυμούν να πάνε στη Θεσσαλονίκη για να βοηθήσουν. «Υποκλίνομαι και δεσμεύομαι σ’ αυτούς, αλλά και σε όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους του ΕΣΥ, που αγωνίζονται ηρωικά σε αυτήν την πρωτοφανή πανδημία, ότι θα τους σταθούμε και θα τους στηρίξουμε έμπρακτα, όπως μας στέκονται και μας στηρίζουν μέρα νύχτα μήνες τώρα» επεσήμανε ο κ. Κικίλιας.

kathimerini.gr

Author: Radionorth2

Share This Post On
468 ad
Share This