Νεκρή 68χρονη στην Πέλλα μετά το εμβόλιο της Pfizer: Τι δηλώνει ο ιατροδικαστής της οικογένειας

12 Μαΐου 2021

Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της 68χρονης γυναίκας από την Πέλλα που άφησε την τελευταία της πνοή λίγες ώρες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer είναι αυτά που θα δώσουν σαφείς απαντήσεις για τα αίτια θανάτου της.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή και τεχνικό σύμβουλο της οικογένειας, Γρηγόρη Λέων, η ιατροδικαστική εξέταση δεν έδειξε ύπαρξη θρομβώσεων, ενώ οι ιστολογικές εξετάσεις, που αναμένονται τις επόμενες ημέρες, είναι εκείνες που θα ρίξουν φως στον θάνατο της γυναίκας. Σημειώνεται ότι οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ισχαιμικό επεισόδιο. «Η αρχική εκτίμηση είναι ισχαιμία μυοκαρδίου» ανέφερε ο γιατρός της οικογένειας.

Όπως εξήγησε στο Mega ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων «έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της ιατροδικαστικής διερεύνησης, η νεκροψία-νεκροτομή, δηλαδή ολοκληρώθηκε η εξέταση των ευρημάτων που είναι ορατά με το μάτι. Μένει ακόμα να πάμε στο μικροσκόπιο, να μελετήσουμε πάρα πολλά δείγματα ενώ τις επόμενες μέρες αναμένονται και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων».

«Τα ευρήματα ήταν κοινά, δεν υπάρχει μακροσκοπικώς ορατή θρόμβωση, δηλαδή θρόμβωση σε μεγάλα αγγεία που τουλάχιστον με γυμνό μάτι θα μπορούσαμε να διαπιστώσουμε. Χρονικά συνδέεται με το εμβόλιο, 24 ώρες μετά την δεύτερη δόση του εμβολίου και 22 ημέρες από την πρώτη δόση. Δεν διαπιστώσαμε αλλεργική αντίδραση, ωστόσο δεν θα μπορούμε να την αποκλείσουμε» συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Θα πρέπει να περιμένουμε τις εξετάσεις για να διαπιστώσουμε αν τελικά υπάρχει κάποια σύνδεση» υποστήριξε ο ιατροδικαστής που έχει ορίσει η οικογένεια.

Author: Radionorth2

Share This Post On
468 ad
Share This