Νάντια Γιαννακοπούλου: «Ο ΣΥΡΙΖΑ στον κόσμο του και το ΚΙΝΑΛ συχνά σε ρόλο αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ευθύνη της ηγεσίας να βρει γιατί δεν “εισπράττουμε”.»

2 Δεκεμβρίου 2020

Τον έντονο προβληματισμό της για το γεγονός ότι το ΚΙΝΑΛ δεν “εισπράττει”, ούτε από τα λάθη της κυβέρνησης, αλλά ούτε από τις απώλειες του ΣΥΡΙΖΑ που «είναι στον κόσμο του και δεν μπορεί να σταθεί πολιτικά», εξέφρασε η Βουλευτής Μεσσηνίας του ΚΙΝΑΛ κ. Νάντια Γιαννακοπούλου, μιλώντας στο Radio North 98 και στην εκπομπή “Βόρειος Αντίκτυπος” με τον Βαγγέλη Μωυσή και την Ειρήνη Γκέλη.

Για ζεστοθεσούληδες, καριερίστες και νταραβέρια με πολιτική σκοπιμότητα – τα οποία μάλιστα πλήρωσε και το ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν – έκανε λόγο αναφερόμενη σε στελέχη του κόμματος, που αποχώρησαν, εντάχθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ και δεν δείχνουν τάσεις επιστροφής: «Έχει να κάνει με τα προσωπικά τυχοδιωκτικά κίνητρα. Μπορεί κάποιος να έχει πάει για ιδεολογικούς λόγους. Δεν διαφωνώ με αυτό. Αλλά εάν κάποιος πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ για να πάρει τη θέση αυτό είναι άλλο. Νομίζω ότι  δεν χρειαζόμαστε  καριερίστες στην πολιτική. Είναι διαφορετικό, επαναλαμβάνω, να κάνει κάτι τέτοιο κάποιος για ιδεολογικούς λόγους και διαφορετικό ένας άνθρωπος που είναι ζεστοθεσούλης να πάει είτε στον έναν χώρο, είτε στον άλλο και ξαφνικά να θυμηθεί το κόμμα γιατί προφανώς το βλέπει να δυναμώνει. Αυτά τα νταραβέρια έχουν μεγάλο λόγο ευθύνης για τη συρρίκνωση του ΠΑΣΟΚ. Τέτοιου είδους νταραβέρια δεν τα χρειαζόμαστε, δεν τα θέλουμε.»

Ξεκαθάρισε ότι δεν είναι η ώρα να γίνεται συζήτηση ονοματολογίας για τη διεκδίκηση της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ εν όψει των διεργασιών το 2021, δεν απέφυγε όμως να σχολιάσει την αδυναμία του ΚΙΝΑΛ να ενισχυθεί από τις απώλειες των άλλων κομμάτων στον επιθυμητό βαθμό.

«Προβληματίζομαι και προβληματιζόμαστε όλοι γι αυτό. Το ΚΙΝΑΛ έχει κάνει την πιο υπεύθυνη και σοβαρή αντιπολίτευση. Ουσιαστικά κάποιες φορές καλούμαστε να καλύψουμε το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης γιατί βλέπουμε έναν ΣΥΡΙΖΑ να είναι δυστυχώς τελείως στον κόσμο του. Είναι κυρίαρχα ευθύνη της ηγεσίας να σκύψει επάνω από το πρόβλημα να δει για ποιο λόγο δεν μπορεί να εισπράξει το ΚΙΝΑΛ ιδιαίτερα σ΄αυτη την περίοδο που έχουμε τόσο σοβαρή και δυνατή παρουσία και έναν ΣΥΡΙΖΑ που δεν μπορεί να σταθεί πολιτικά. Πρέπει να συζητηθεί άμεσα ωστόσο να γίνει και γιατί ένα τέτοιοι θέμα δεν μπορεί να κρύβεται κάτω από το χαλί!»

Αναφερόμενη στο θέμα της πανδημίας καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι θα έπρεπε να λάβει μέτρα νωρίτερα, ενώ επεσήμανε ότι  χρειάζεται ξεκάθαρα αυστηροποίηση των μέτρων και να δούμε κατά πόσο τηρούνται τα μέτρα: «Βεβαίως υπάρχει και η ατομική ευθύνη του πολίτη, υπάρχει και η κυβερνητική ευθύνη, που και τα δύο όμως αποτελούν έναν εκρηκτικό συνδυασμό.»

 

Author: Radionorth2

Share This Post On
468 ad
Share This