Μ. Κατρίνης: Ιδεολογικός μας αντίπαλος η ΝΔ, δεν ασχολούμαστε με τον ΣΥΡΙΖΑ

16 Σεπτεμβρίου 2020

«Προφανώς δεν μας ικανοποιούν τα ποσοστά στις δημοσκοπήσεις γιατί αυτά δεν αρμόζουν στην ιστορία και την πορεία του ΠΑΣΟΚ. Είναι κάτι που μας προβληματίζει γι αυτό και προσπαθούμε καθημερινά. Ξεκαθαρίζω όμως ότι για εμάς αυτή τη στιγμή πολιτικός και ιδεολογικός αντίπαλος παραμένει η κυβέρνηση της ΝΔ. Με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν ασχολούμαστε.»

Τα παραπάνω δήλωσε ο βουλευτής Ηλείας και Τομεάρχης Ανάπτυξης του ΚΙΝΑΛ κ. Μιχάλης Κατρίνης, μιλώντας στο Radio North 98 και την εκπομπή “Βόρειος Αντίκτυπος”, ξεκαθαρίζοντας μάλιστα ότι δεν τίθεται θέμα συνεργασίας σε κυβερνητικό επίπεδο με τη ΝΔ: «Ούτε λοξοκοιτάμε, ούτε γλυκοκοιτάμε, ούτε επιδιώκουμε τέτοιου είδους πολιτική στόχευση και πορεία. Εμείς θέλουμε μέσα από τις προτάσεις μας ο κόσμος να γυρίσει πάλι κοντά μας, να έχει μια διέξοδο σ΄αυτό που εμφανίζεται σήμερα ως μονόδρομος πολιτικά από την πλευρά του κ. Μητσοτάκη. Όμως αυτό δεν θα το κάνουμε σε βάρος των εθνικών συμφερόντων και πάνω στα ερείπια της χώρας.»

Ερωτηθείς δε γιατί δεν κερδίζει δημοσκοπικά το ΚΙΝΑΛ το χαμένο έδαφος του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κατρίνης εξέφρασε την αισιοδοξία ότι «σύντομα ο κόσμος θα αναζητήσει μια διαφορετική πρόταση, που θα εξασφαλίζει την επιβίωσή του».

Κάνοντας κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης στο πεδίο πανδημίας-οικονομίας, σημείωσε: «Φοβάμαι ότι υπήρξε αδικαιολόγητος εφησυχασμός, δόθηκε πολύ μεγάλη βαρύτητα για προφανείς λόγους στο άνοιγμα του τουρισμού, και ορθώς άνοιξε ο τουρισμός, όμως την ίδια στιγμή νομίζω ότι δεν υπήρχε στρατηγική για τη διαχείριση των κρουσμάτων όταν θα ξεκινούσαν τα σχολεία και δεν έγιναν εγκαίρως όσα έπρεπε για τη στελέχωση και ενίσχυση των ΜΕΘ. Δεν αρκεί να έχεις τα μηχανήματα, πρέπει να εξασφαλίσεις και τους χώρους.»

Αναφερόμενος στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης επεσήμανε την ανάγκη να τείνει χείρα βοηθείας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις: «Το σύνολο σχεδόν των επιχειρήσεων, ειδικά των μικρομεσαίων, έχουν βγει τραυματισμένες μετά από δέκα χρόνια κρίσης. Έχουν κάποιες υποχρεώσεις στις τράπεζες στα ταμεία, προσπαθούν να τα ρυθμίσουν. Δεν μπορεί μ΄ένα οριζόντιο μέτρο όποιος έχει οφειλές να αποκλείεται από τα εργαλεία ρευστότητας και η κυβέρνηση αυτό απλά να το παρακολουθεί.»

Όλη η συνέντευξη:

 

Author: Radionorth1

Share This Post On
468 ad
Share This