Μπ. Παπαδημητρίου στο Radio North: Έχετε δίκιο, μέχρι ενός σημείου το πολιτικό κόστος μπαίνει πάνω από την ανάγκη λήψης μέτρων!

22 Οκτωβρίου 2020

Την ανάγκη σύμπνοιας των κομμάτων της αντιπολίτευσης με την κυβέρνηση, όσον αφορά στην τήρηση και επιβολή –όπου χρειάζεται- των μέτρων περιορισμού της πανδημίας, επισήμανε ο Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Μπάμπης Παπαδημητρίου μιλώντας στο Radio North 98 και στην εκπομπή “Βόρειος Αντίκτυπος”.

Κληθείς να σχολιάσει περιπτώσεις διστακτικής αντιμετώπισης φαινομένων συνωστισμού σε συγκεντρώσεις, μαζικές εκδηλώσεις, ή διαδηλώσεις, ο κ. Παπαδημητρίου, σημείωσε: «Αυτά είναι θέματα που όλα τα κόμματα πρέπει να παροτρύνουν, να υπάρξει συνεννόηση,  γιατί αλλιώς η κυβέρνηση θα φανεί αυταρχική. Κακά τα ψέματα, καμία κυβέρνηση δεν θέλει να φαίνεται αυταρχική… Και η αλήθεια είναι πως ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ τον τελευταίο καιρό με το παραμικρό πηγαίνει στα άκρα.»

Στην παρατήρηση ότι αυτό  ακούγεται σαν να μπαίνει στη ζυγαριά το πολιτικό κόστος με την ανάγκη αυστηρότητας στην επιβολή των μέτρων, ο ίδιος σημείωσε:  «Μέχρι ενός σημείου έχετε απόλυτο δίκιο. Και μέχρι τώρα πιστεύαμε όλοι, κυβέρνηση, βουλευτές, δημοσιογράφοι, όλοι, ότι καλά πάμε, ο πολύς κόσμος εφαρμόζει τα μέτρα, λίγοι δεν το κάνουνε, σιγά-σιγά θα πειστούν όλοι.»

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά,  ο κ. Παπαδημητρίου, μεταξύ άλλων σημείωσε: «Χάρηκα πάρα πολύ που βάλαμε στην ατζέντα να συζητηθεί το θέμα της τελωνειακής ένωσης. Είμαι υπέρ των ανοιχτών αγορών. Όμως, η Τουρκία έβγαλε λεφτά από αυτό. Ε, δεν θα ανεχτώ με τα λεφτά αυτά, που βγάζεις από το ελεύθερο εμπόριο, που σου διασφαλίζω εγώ, είναι ένα προνόμιο που έχω εγώ και στο χαρίζω, με αυτά τα λεφτά να αγοράζεις όπλα για να τα στρέψεις εναντίον μου.»

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «η επέκταση –ανά πάσα στιγμή- είναι ένα ισχυρό όπλο για να το χρησιμοποιήσεις όταν χρειαστεί», ενώ συμβούλευσε « να μην ασχολούμαστε από το πρωί μέχρι το βράδυ τι λέει ο Ερντογάν με τα τσιράκια του».

Ολόκληρη η συνέντευξη:

 

Author: Radionorth2

Share This Post On
468 ad
Share This