Μητσοτάκης στη Βουλή: Αλλάζει ο Ποινικός Κώδικας, αυστηροποιούνται οι ποινές για αδικήματα κατά γενετήσιας ελευθερίας

25 Φεβρουαρίου 2021

Δέσμη θεσμικών πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση του φαινομένου της σεξουαλικής κακοποίησης ανακοίνωσε κατά την πρωτολογία του στη βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνοντας ότι έχουν διπλό στόχο:

α) να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο το νομικό μας οπλοστάσιο για τη δίκαιη τιμωρία των ενόχων του παρελθόντος και του παρόντος και β) να αποτραπούν τα εγκλήματα του μέλλοντος δημιουργώντας ένα πλαίσιο ασφάλειας και εμπιστοσύνης σε κάθε πολίτη.

Στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε ότι αλλάζει ο Ποινικός Κώδικας. Όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης:

«Αυστηροποιούνται οι ποινές για τα αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας. Σε ότι δε αφορά τους ανήλικους η παραγραφή αναστέλλεται μέχρι την ενηλικίωση του θύματος με νέα ηλικιακά όρια. Ενώ οι συγκεκριμένες υποθέσεις θα εκδικάζονται πια κατά προτεραιότητα. Δημιουργείται ειδικό μητρώο για όσους δουλεύουν με παιδιά και εφήβους με αυστηρές προϋποθέσεις εγγραφής και εγκαινιάζεται η κεντρική διαδικτυακή πύλη Metoo.gov.gr».

Καταλήγοντας ο πρωθυπουργός τόνισε: «Ο σεβασμός στο άλλο φύλλο και στη διαφορετικότητα πρέπει να διδάσκεται. Η πολιτική έχει ηθική γιατί στηρίζεται σε αρχές και το κριτήριο είναι η εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος. Η δημοκρατία δεν διστάζει να κοιτάξει στα μάτια κανένα πρόβλημα Στο χέρι μας είναι να αποδείξουμε όλοι μαζί ότι μπορούμε να το κάνουμε».

newsbeast.gr

Author: Radionorth2

Share This Post On
468 ad
Share This