Μηταράκης: 28 κρούσματα κορωνοϊου σε 2 δομές φιλοξενίας μεταναστών

8 Απριλίου 2020

Διαβεβαιώσεις για τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊου στις δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, παρείχε από τη Βουλή, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, δηλώνοντας ότι τα κρούσματα που έχουν καταγραφεί είναι 28 σε 2 δομές και σε σύνολο 70.000 ατόμων.

«Σε όλες τις δομές φιλοξενούνται συνολικά 70.000 άτομα και εντοπίστηκαν 28 κρούσματα σε 2 δομές. Ευτυχώς χωρίς κανένα θάνατο. Από την πρώτη στιγμή πήραμε μέτρα προστασίας για μετανάστες, προσωπικό και τοπική κοινωνία», σημείωσε ο Νότης Μηταράκης, επισημαίνοντας ότι το υπουργείο βρίσκεται σε συνεχή και στενή συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση. «Υπάρχει σχέδιο έκτακτης ανάγκης και για τις δομές και για τις τοπικές κοινωνίες», τόνισε ο Νότης Μηταράκης.

Ο ίδιος υποστήριξε πάντως ότι τις τελευταίες 15-20 ημέρες οι ροές είναι σχεδόν μηδενικές, ενώ οι λίγες αφίξεις του τελευταίου διαστήματος μεταφέρονται σε δύο νέες δομές στις Σέρρες και τη Μαλακάσα, οι οποίες έχουν τεθεί σε καραντίνα για λόγους δημόσιας υγείας, ενώ εφαρμόζονται και αυστηρά μέτρα κυκλοφορίας.

«Για τους διαμένοντες στις δομές των νησιών δεν θα καταβληθεί το επίδομα Απριλίου που δίνει η Ύπατη Αρμοστεία μέχρι να τοποθετηθούν ΑΤΜ», ξεκαθάρισε ο Υπουργός Μετανάστευσης και πρόσθεσε ότι: «η προμήθεια βασικών ειδών θα γίνεται εντός των δομών. Σε συνεργασία με τους τοπικούς άρχοντες δημιουργήθηκαν χώροι καραντίνας στην Χίο, Μυτιλήνη και Σάμο».

Ο κ. Μηταράκης εξαπέλυσε εκ νέου αιχμές κατά της επιθετικής τακτικής της Τουρκίας, μιλώντας για «ασύμμετρη απειλή από την γείτονα χώρα που μπορεί να πάρει κάθε μορφή», την οποία όπως υπογράμμισε η χώρα μας είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει.

skai.gr

Author: Radionorth2

Share This Post On
468 ad
Share This