Μαρία Σπυράκη στο Radio North: «Λυπηρή η απουσία της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ από τη συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου με θέμα την τουρκική προκλητικότητα»

10 Ιουλίου 2020

«Χθες βρεθήκαμε μπροστά σε μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη, γιατί οι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν παρόντες στη συνεδρίαση της ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου. Δεν ήταν κανένας παρών. Η ολομέλεια απαιτεί φυσική παρουσία. Και ήταν κρίμα που δεν ακούστηκε μια φωνή από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Ελλάδας, ενώ τοποθετήθηκαν δεκάδες συνάδελφοι από διάφορες χώρες.»

Τα παραπάνω, μεταξύ άλλων, τόνισε η Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κ. Μαρία Σπυράκη, μιλώντας στο Radio North 98 και στην εκπομπή «Βόρειος Αντίκτυπος», σχετικά με τη χθεσινή παρέμβαση στη συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου, την οποία υποστήριξαν με τις ομιλίες τους και άλλοι Έλληνες ευρωβουλευτές, όχι μόνο της Ν.Δ. μα και άλλων κομμάτων.

«Επιτύχαμε να συζητήσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε ολομέλεια, παρουσία του Ύπατου Εκπροσώπου για τις εξωτερικές σχέσεις, του κ. Ζοζέ Μπορέλ, το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας στη Μεσόγειο», συμπλήρωσε η κ. Σπυράκη. «Με αυτόν τον τρόπο δώσαμε μεγάλη δημοσιότητα, διότι οι συνεδριάσεις της ολομέλειας είναι ανοιχτές και μεταδίδονται δημόσια και επιπλέον πήραμε από τον κ. Μπορέλ απαντήσεις για το πώς θα κινηθεί η Ευρώπη. Αναδείξαμε το γεγονός ότι η Τουρκία έχει αναλάβει το ρόλο του διεθνούς ταραξία, αγνοώντας όλες τις πρόνοιες του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας. Ο κ. Μπορέλ προσπάθησε μέσα από την τοποθέτησή του να δείξει δύο πράγματα. Το 1ο είναι πως η ΕΕ πρέπει να αποφασίσει ως που θα φτάσει με την Τουρκία, αλλά και ο ίδιος τόνισε την ανάγκη μιας αποφασιστικής στάσης, πάντα όμως με τους διαύλους της επικοινωνίας ανοιχτούς.»

Η ίδια, για το θέμα των κυρώσεων έναντι της Τουρκίας, σημείωσε:

«Οι κυρώσεις είναι το τελευταίο και πιο βαρύ όπλο της Ε.Ε. έναντι της Τουρκίας. Ήδη έχουν επιβληθεί κυρώσεις σε πρόσωπα και εταιρείες που δρούσαν παράνομα στην ΑΟΖ της Κύπρου και οι κυρώσεις αυτές είναι στην πορεία εφαρμογής. Και δεν είναι καθόλου αμελητέες, γιατί θέτουν αυτά τα πρόσωπα και αυτές τις επιχειρήσεις τουρκικών συμφερόντων, εκτός της μεγάλης Ευρωπαϊκής Αγοράς, τους απαγορεύουν κάθε δραστηριότητα εντός της.»

 

Author: Radionorth2

Share This Post On
468 ad
Share This