Λονδίνο: «Λουκέτο» σε παμπ, εστιατόρια και θέατρα για τρίτη φορά

16 Δεκεμβρίου 2020

Κλείνουν ξανά, για τρίτη φορά, οι παμπ, τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία στο Λονδίνο, καθώς η πρωτεύουσα της Βρετανίας μαζί με κάποιες ακόμη περιοχές της νότιας Αγγλίας ανήλθαν στο τρίτο επίπεδο επιβολής περιορισμών.

«Λουκέτο» θα βάλουν επίσης οι πολιτιστικοί χώροι, όπως κινηματογράφοι, θέατρα και μουσεία.

Ανοιχτά θα μείνουν τα σχολεία, τα καταστήματα, οι χώροι αισθητικής και τα κομμωτήρια. Τα γυμναστήρια θα μπορούν να παραμείνουν σε λειτουργία, χωρίς να επιτρέπεται η άθληση σε ομάδες.

Όσοι δεν μπορούν να εργαστούν από το σπίτι και όλοι οι κάτοικοι των περιοχών, που τίθενται σε «πολύ υψηλό» συναγερμό, θα πρέπει να αποφεύγουν τις μη απαραίτητες μετακινήσεις.

Περιορισμοί ισχύουν επίσης στις κοινωνικές επαφές, καθώς απαγορεύεται η συνάντηση με μέλη άλλου νοικοκυριού, με εξαίρεση κάποιους ανοικτούς χώρους, όπως τα πάρκα.

Ο Βρετανός υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ ανακοίνωσε την αυστηροποίηση των μέτρων για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού λόγω της «εκθετικής» εξάπλωσης της επιδημίας. Μάλιστα, θα κλείσουν επίσης οι πολιτιστικοί χώροι,Σύμφωνα με τους κανονισμούς, από τις επιχειρήσεις που θα κλείσουν, θα επιτρέπεται μόνο η διανομή κατ’ οίκον και η παραλαβή πακέτων.

Σημειώνεται ότι οι βρετανικές αρχές έχουν αποφασίσει να επιτρέπουν τις συναντήσεις, σε κλειστούς χώρους, έως τριών διαφορετικών νοικοκυριών, για το διάστημα 23 – 27 Δεκεμβρίου.

kathimerini.gr

Author: Radionorth2

Share This Post On
468 ad
Share This