Λαχανόκηποι Θεσσαλονίκης: Καθαρίζεται απέραντος μπαζότοπος με 7.000 τόνους σκουπιδιών (video)

17 Ιουνίου 2021

Σε μεγάλη επιχείρηση καθαρισμού των Λαχανόκηπων προχωράει η ΑΝΑΚΕΜ (Ανακύκλωση Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας) με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης αλλά και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Πάνω από 7.000 τόνοι σκουπιδιών στο σημείο της αερογέφυρας των Λαχανόκηπων θα καθαρίσουν τα συνεργεία, σε μια επιχείρηση που θα διαρκέσει περίπου μια εβδομάδα.

Παρόντες στην επιχείρηση καθαρισμού, μεταξύ άλλων, ήταν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, η Βούλα Πατουλίδου αλλά και ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Σταύρος Καλαφάτης.

Ο κ. Ζέρβας ανέφερε πως “ο Δήμος Θεσσαλονίκης θέλει να επενδύσει σε αυτήν την περιοχή και πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις, όπως αυτή σήμερα” ενώ σημείωσε ότι “πρέπει να βεβαιώνονται πρόστιμα σε όσους θεωρούν ότι είναι χώρος απορριμμάτων και μπάζων“.

Ο πρόεδρος της ΑΝΑΚΕΜ, Ηλίας Δημητριάδης σημείωσε μεταξύ άλλων πως “οι ανεξέλεγκτες αποθέσεις απορριμμάτων στη χώρα υπολογίζονται στα 50 εκατομμύρια τόνων” κάνοντας λόγο, ουσιαστικά, για ένα σοβαρό και μείζον ζήτημα απορριμμάτων στην Ελλάδα.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, αναφέρθηκε στις δράσεις που υλοποιεί η Περιφέρεια για τη γενικότερη αναβάθμιση της δυτικής Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στη μεγάλη παρέμβαση για την αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου από το λιμάνι έως το Καλοχώρι καθώς και τη σύνδεση του αποχετευτικού δικτύου του Δενδροποτάμου με τον βιολογικό της Θεσσαλονίκης.

“Είμαστε αποφασισμένοι όχι μόνο να προστατεύσουμε το περιβάλλον αλλά και να επενδύσουμε στην κυκλική οικονομία” τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τζιτζικώστας.

   

thestival.gr

 

Author: Radionorth2

Share This Post On
468 ad
Share This