Κ.Τζαβάρας στο Radio North: «Προβληματισμός» για την τροπολογία Κακλαμάνη – «Iστορικό εγχείρημα Μητσοτάκη» με Άννα Διαμαντοπούλου

14 Οκτωβρίου 2020

«Αυτά είναι σοβαρά θέματα που πρέπει να αντιμετωπίζουμε ενδελεχώς. Οι παρεμβάσεις τις Νομοθετικής Εξουσίας σε αποφάσεις που έχουν ήδη ληφθεί από την Δικαστική Εξουσία, ενέχουν ένα πρόβλημα. Διότι αποτελούν εξαίρεση από τον κανόνα της διάκρισης των εξουσιών και των λειτουργιών και της ισοτιμίας έναντι του νόμου.»

Αυτό ανέφερε ο νομικός, Βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην Υπουργός κ. Κώστας Τζαβάρας μιλώντας στο Radio North 98 και κληθείς να σχολιάσει την τροπολογία κατατέθηκε από τον επίσης Βουλευτή της Ν.Δ. κ. Νικήτα Κακλαμάνη σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, με την οποία “αίρεται το αξιόποινο των πράξεων αιρετών και υπαλλήλων των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού, οι οποίες αφορούν πληρωμές ενταλμάτων που έλαβαν χώρα μέχρι 31.7.2019”!

Ο κ. Τζαβάρας, εντοπίζει το πρόβλημα στην ανά τακτά διαστήματα προσπάθεια αποσυμφόρησης των φυλακών ή των δικαστηρίων, με την αναζήτηση λόγων παραγραφής για αδικήματα και εγκλήματα, για τα οποία όμως, και ο προσφεύγων που υπήρξε θύμα (σ.σ.: εν προκειμένω το Δημόσιο και οι κατά περίπτωση φορείς Αυτοδιοίκησης),  δικαιούται Δικαστικής προστασίας.

Στην δε παρατήρηση, πως δημιουργείται εντύπωση χαριστικής πολιτικής ρύθμισης για πολιτικά και άλλα πρόσωπα που κατηγορούνται για αδικήματα απάντησε: «Εγώ προσωπικά για λόγους αρχής έχω περίσκεψη και μεγάλο προβληματισμό για τέτοιου είδους ρυθμίσεις. Δεν έχω δει την αιτιολογική έκθεση. Όμως δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό και για μένα δεν πρέπει αυτό (η εντύπωση του κόσμου) να καλλιεργείται και να τροφοδοτείται με τέτοιου είδους πρωτοβουλίες.»

Κληθείς να σχολιάσει την υποστήριξη της Άννας Διαμαντοπούλου για τη θέση της Γραμματέως του ΟΟΣΑ, ο κ. Τζαβάρας, υπογράμμισε απαντώντας στη σχετική ερώτηση, ότι «προφανώς υπάρχουν πολλά άξια στελέχη από το χώρο της ΝΔ, που θα μπορούσαν να προταθούν», εκφράζοντας ωστόσο την πεποίθηση ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε μια «στρατηγική πολιτική επιλογή» που εντάσσεται σε μια προσπάθεια σύγκλισης και ενιαίας πολιτικής έκφρασης των φιλελεύθερων δυνάμεων». Και πρόσθεσε: «Επί δεκαετίες ο χώρος της λεγόμενης φιλελεύθερης παράταξης και της κεντροδεξιάς είχε δύο εκφράσεις, μεταξύ των οποίων υπήρχε ένας πόλεμος, ήταν το λαϊκό κόμμα και οι φιλελεύθεροι. Ο πρώτος που προσπάθησε να γεφυρώσει αυτό το χάσμα των δυνάμεων που έχουν κοινή αναφορά στις αρχές του διαφωτισμού και στις αξίες της φιλελεύθερης Δημοκρατίας ήταν ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής που είχε πάρει πολλά στελέχη από την Ένωση Κέντρου δίνοντας σημαντικούς ρόλους. Έτσι θεωρώ σημαντικό ιστορικό εγχείρημα αυτό που κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, να ενώσει τις κοινωνικές δυνάμεις που καλύπτονται πολιτικά από το ίδιο ιδεολογικό πρόταγμα.»

Όσον αφορά την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ο κ. Τζαβάρας τόνισε πως «ο Ολοκληρωτισμός δεν θα πάψει ποτέ να απειλεί τη Δημοκρατία και πως οι δημοκρατικοί πολίτες θα πρέπει πάντα να είναι σε εγρήγορση απέναντι σε τέτοια φαινόμενα».

Ολόκληρη η συνέντευξη:

 

 

Author: Radionorth1

Share This Post On
468 ad
Share This