Κ.Μακεδονία- Από σήμερα οι αιτήσεις για την ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων

10 Σεπτεμβρίου 2020

Στην υποβολή αιτήσεων μπορούν να προχωρούν από σήμερα ιδιοκτήτες μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων ώστε να ενισχυθούν με με κεφάλαιο κίνησης ίσο με τα μισά έξοδά τους (από 5.000 ευρώ έως και 50.000 ευρώ), από σχετική  δράση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Πρόκειται για μια δράση συνολικού προϋπολογισμού 150 εκ. ευρώ, ενώ οι περίπου 8.000 επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα και θα επιδοτηθούν με το κεφάλαιο κίνησης δεν υποχρεούνται σε καμιά επιστροφή του.Τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις είναι πολύ απλά, η όλη διαδικασία θα γίνει ηλεκτρονικά και οι αιτήσεις θα κατατίθενται από σήμερα μέχρι τις 10 Οκτωβρίου. Σε αυτό το μήνα το κύριο δικαιολογητικό που πρέπει να προσκομίσουν οι ενδιαφερόμενοι και στο οποίο μπορεί να συναντήσουν καθυστέρηση είναι δυο βεβαιώσεις περί μη πτώχευσης.

Κατά τα άλλα στις προϋποθέσεις περιλαμβάνεται η πρόβλεψη ότι την ημέρα που θα εισπράξουν την επιδότηση οι επιχειρήσεις θα πρέπει να απασχολούν ίδιο αριθμό προσωπικού σχετικά με την αντίστοιχη μέρα του 2019.Επίσης, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να απασχολούν προσωπικό μέχρι 50 άτομα, ενώ για να θεωρηθούν πληγείσες από τον κορωνοϊό θα εξεταστούν οι μειώσεις που υπέστησαν από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούνιο του 2020.

Το καταβληθέν κεφάλαιο κίνησης θα πρέπει να έχει αναλωθεί εντός του 2021. Αυτό θα αποδεικνύεται από το έντυπο Ε3 του έτους 2021.Η ενίσχυση των επιχειρήσεων από την Περιφέρεια είναι συμπληρωματική των δράσεων της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων από την πανδημία του κορωνοϊού και κυρίως των οριζοντίων μέτρων για τη στήριξη των επιχειρήσεων.

voria.gr

Author: Radionorth2

Share This Post On
468 ad
Share This