Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης στο Radio North: «Οι Αμερικανοί επί 15 χρόνια λοιδορούσαν τη δημιουργό του εμβολίου!»

22 Δεκεμβρίου 2020

Ιδιαίτερη μνεία στη γυναίκα, που… λοιδορήθηκε στις ΗΠΑ για την τεχνολογία του mRNA που θέλησε να αναπτύξει και σήμερα βάζει ισχυρή υποψηφιότητα για το βραβείο Νόμπελ ως δημιουργός του εμβολίου, έκανε σήμερα ο ομότιμος καθηγητής Γενετικής του ΑΠΘ, Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης, μιλώντας στο Radio North 98 και στην εκπομπή “Βόρειος Αντίκτυπος”, με αφορμή τα άλματα της επιστήμης, που κάποιες φορές αδυνατούν να αντιληφθούν οι κυβερνήσεις.

«Πίσω από όλη αυτή την τεχνολογία βρίσκεται Η Κατρίν Καρίκο, η οποία είναι αντιπρόεδρος της BioNTech στη Γερμανία», εξήγησε. «Ξεκίνησε από την Ουγγαρία, πήγε στις ΗΠΑ και δούλευε στο πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια για 15 χρόνια. Πριν από δέκα χρόνια είχε ζητήσει από την αμερικάνικη κυβέρνηση να χρηματοδοτήσει την τεχνολογία mRNA, προκείμενου να τη χρησιμοποιήσει για τη θεραπεία ασθενειών. ΟΙ Αμερικανοί της είπαν ότι εμείς δουλεύουμε μόνο με DNA και όχι με RNA και υποχρεώθηκε να φύγει από την Αμερική και να βρει έδαφος στη Γερμανία. Και ενδέχεται αυτή η κυρία μαζί με την ομάδα της BioNTech να είναι οι επόμενοι που θα πάρουν το βραβείο Νομπελ. Το λέω αυτό, γιατί η Κατρίν Καρίκο αυτή λοιδορήθηκε επί 15 χρόνια στις ΗΠΑ για τις ιδέες της και τώρα οι Αμερικανοί χρησιμοποιούν τα εμβόλια, που ανέπτυξε εκείνη. Αυτό συνέβη για δεύτερη φορά στη γενετική. Το 1940 υπήρχε μια άλλη μια γυναίκα, που έλεγε οτι το DNA του ανθρώπου δεν είναι σταθερό. Επί 30 χρόνια τη λοιδορούσαν. Ήρθε η τεχνολογία του DNA και απέδειξε ότι είχε δίκιο και πήρε το βραβείο Νόμπελ, ενώ τη λοιδορούσαν”

Η ελληνική κυβέρνηση, όπως είπε ο ίδιος, έχει χρηματοδοτήσει από το καλοκαίρι ήδη δυο διαφορετικά ερευνητικά προγράμματα για τον κορωνοϊό: «Το ένα αφορά στη μελέτη του DNA των ανθρώπων, που έχουν νοσήσει και το άλλο στη μελέτη του RNA του ιού.»

Σχετικά με το νέο στελέχος του κορωνοϊού που εμφανίστηκε στη Βρετανία και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων στη νέα πρόκληση, ο κ. Τριανταφυλλίδης εμφανίστηκε αισιόδοξος: «Το εμβόλιο που ήδη χρησιμοποιείται θα έχει αποτελεσματικότητα και στον νέο κορωνοϊό, όπως έχει ήδη σε άλλα 102 διαφορετικά στελέχη, αλλά αν, ω μη γένοιτο, δημιουργηθεί ένα καινούριο στέλεχος στο οποίο δεν θα είναι αποτελεσματικό, τότε η τεχνολογία είναι τέτοια που μέσα σε δυο, τρείς μήνες θα μπορεί να αναπτυχθεί ένα νέο εμβόλιο.»

 

Author: Radionorth2

Share This Post On
468 ad
Share This